PLS “JUG”: Ratnici goste Medvede, Pirati u Požarevcu

727

Mečevima šestog kola, u nedelju se nastavlja takmičenje u Prvoj ligi Srbije, grupa Jug, u okviru koje će biti odigrana dva meča. Epitet derbija imaće onaj u Čačku, gde će domaći Angel Warriorsi na stadionu „Trnava“, od 17 časova, dočekati Avala Golden Bearse iz Bora.

Iako je tim iz grada na Moravi apsolutni favorit u ovom meču, trenutno stanje na tabeli, kao i činjenica da su Borani izgubili samo jedan susret u dosadašnjem delu šampionata južne divizije Prve lige Srbije, čini ovaj duel zanimljivim. Ratnici su ove godine neumoljivi, svaki put su vrlo dominantno pobeđivali svoje rivale, pa će tim sa krajnjeg istoka Srbije imati priliku da, posle poraza od Rojal kraunsa u prošlom kolu, još jednom se okuša protiv vrlo kvalitetnog protivnika.

– Očekujem da moj tim nastavi sa odličnim partijama, kao i u prethodnom delu sezone. Ekipu Golden Bearsa poštujemo, ali ulogu favorita preuzimamo na sebe. Očekujem da to bude lepa fudbalska predstava, sa dosta postignutih poena, pa se nadam da ćemo uživati ne samo mi na terenu, već i publika koja bude došla da pogleda ovaj duel – rekao je ofanzivni linijaš Anđeoskih ratnika Aleksandar Đenić.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Požarevcu, gde će se sastati domaći Pastuvi i Pirati iz Zemuna. Iako posle dva poraza oba tima teško mogu do baraža, očekuje se da će ovo biti susret ekipa koje će sigurno biti vrlo motivisane da se izbore za prestiž.

– Posle dve izgubljene utakmice u nizu, izgubili smo šanse za baraž, pa nam preostaje da se u preostale dve utakmice borimo da popravimo utisak i plasman. Posle situacije sa poplavama koje su pogodile Srbiju, nikome nije fudbal u prvom planu, pa smo samo poslednjih 7 dana koristili da se malo pripremimo za utakmicu. Solidno poznajemo Zemunce, videli smo neke njihove mečeve iz ove sezone, pa verujem da ćemo biti spremni. Imamo problem sa nekoliko povređenih igrača, a možda i najveći hendikep je što je Džošua Henri zbog privatnih obaveza morao da se vrati u SAD – rekao je kornerbek i kiker Pastuva Đorđe Marković.

Meč u Požarevcu zakazan je za 16 časova u nedelju, na stadionu „Hipodrom“, dok su u ovom kolu slobodne ekipe Valjevo Vukodlaka i kraljevskih Kruna. Obrenovac je odustao od takmičenja zbog problema kojima je ovaj grad izložen posle katastrofalnih poplava.