CEFL: Veprovi u Ljubljani, Slovenci prikupljaju pomoć

898

Klupko u regionalnom Sportklub CEFL-u polako počinje da se odmotava, a posle naredna tri meča biće poznati finalisti. Već u nedelju, od 13 sati, u Sportskom parku „Kodeljevo“ kragujevački Wild Boarsi gostuju Ljubljana Silverhawksima.

Šumadinci trenutno zauzimaju prvo mesto, sa dve pobede i jednim porazom, dok su neporaženi Ljubljančani ostvarili isti broj pobeda, ali imaju i utakmicu manje.

Kragujevčane svakako da očekuje izuzetno neugodno gostovanje, jer su Slovenci na svom terenu nadigrali beogradske SBB Vukove, iako su bili oslabljeni neigranjem Amerikanaca. Importi Silverhawksa u međuvremenu su stekli pravo igranja, pa je sigurno da će sada Veprovi imati još teži zadatak.

Utakmica će biti i humanitarnog karaktera. Naime, Wild Boarsi su u proteklih nekoliko dana sa svojim sugrađanima prikupljali pomoć za najugroženije u poplavama, a Srebrni jastrebovi će se pobrinuti da se u Srbiju ne vrate praznih ruku. Gledaoci će na utakmici prikupljati hranu, vodu, sredstva za higijenu i ostale potrepštine, a Veprovi će se postarati da pomoć ode tamo gde je najpotrebnija.

Zanimljivo da će utakmicu bacanjem novčića otvoriti slovenački košarkaški reprezentativac Goran Dragić, plejmejker Phoenix Sunsa, koji je nedavno proglašen za MIP-a sezone – igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi.

Direktan televizijski prenos utakmice biće na „Sportklubu 2“.