Bitka za plej of u Inđiji

767

Pojačani novim igračem iz SAD-a, raningbekom i lajnbekerom Darelom Tejtom, Indiansi u nedelju, 11. maja, na Gradskom stadionu (16 časova) igraju utakmicu 4. kola Superlige Srbije u kojoj dočekuju niške Imperatore. Ovaj duel sa punim pravom nosi epitet jednog od derbija šampionata, obzirom na prethodno rivalstvo.

Zanimljivo je da su upravo ova dva tima pre dve sezone odigrala dva izuzetno uzbudljiva meča. U prvom susretu u Nišu, Indiansi su u triler utakmici izgubili rezultatom 18:12 i to na produžetke, dok je u revanšu odigranom u Inđiji, koji je bio presudan za plasman u Superligu, domaći tim uspeo da se revanšira i pobedi 27:25. Međutim, gol razlika je tada išla u prilog niškoj ekipi, pa posle ovakvog raspleta Imperatori već dve godine igraju u Superligi.

Indiansi u dobrom raspoloženju dočekuju ovaj duel, obzirom da su posle dva startna neuspeha u duelima sa favorizovanim Wild Boarsima i Dukesima slavili na gostovanju protiv Plavih zmajeva.

– Utakmice sa Nišlijama su uvek intenzivne i teške. I ove sezone su u odličnoj formi, imaju tri pobede i velika borba sigurno neće izostati. U našem poslednjem susretu smo ostvarili pobedu koja nam nije ništa značila, jer nismo uspeli da ostvarimo plasman u Superligu zbog ukupne poen razlike. Ovogodišnji susret nam je opet prekretnica – ako pobedimo, borimo se za plej-of, a ako izgubimo, borimo se za opstanak. Indiansi će se boriti za plej-of, u to nema sumnje – istakao je Milan Zoraja, hvatač Indiansa i jedan od iskusnijih u timu iz Inđije.

Imperatori igraju sezonu iz snova, pošto posle tri kola Sportklub Superlige imaju isto toliko pobeda. Konačnu overu ambicija da se nađu u plej ofu pokušaće da pronađu na stadionu u Inđiji.

– Očekujemo pravi derbi, sa starim rivalom. Utakmice Imperatora i Indiansa su uvek bile napete i rezultatski neizvesne. Ovo nam je ujedno i najbitnija utakmica ove sezone, jer nas direktno vodi u plej of. Mislim da je naš tim sazreo u igračkom i strateškom smislu i da smo spremni za naredni korak. Imamo podmlađenu, ali uigranu ekipu, sa čvrstom odbranom i efikasnim napadom, što nam uliva samopouzdanje pred predstojeći meč – rekao je Jovica Jović, defanzivni coordinator Imperatora.