Beogradski derbi

636

U jedinom gradskom derbiju u Srbiji, beogradski SBB Vukovi dočekuju Blue Dragonse, u subotu, od 11 sati, na stadionu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji.

Gradski rivali u okršaj četvrtog kola Sportklub Superlige ulaze sa dijametralno suprotnim rezultatima. Vukovi su ostvarili sva tri trijumfa, dok su Zmajevi u sva tri navrata poraženi. Međutim, „čopor sa Ade“ je pokazao da nije nepobediv ove sezone, pretrpevši dva poraza u regionalnom CEFL-u, pa nešto opreznije ulazi u ovaj duel.

Gradski derbi će biti zanimljiv. Zmajevi su krenuli dosta lošije u odnosu na prošlu godinu. Nama je problem veliki broj povreda, koje za posledicu imaju nedovoljnu uigranost cele ekipe, što je dovelo do poraza i od Slovenaca i od Kragujevca. Ova utakmica će nam dobro doći da se konsolidujemo i nadam se da će igrači koji ne dobijaju mnogo šanse opravdati ukazano poverenje trenera – rekao je Ivan Gavrilović, defanzivni tekl Vukova.

Tradicija je apsolutno na strani Vukova, koji su slavili u svim prethodnim duelima.

– I pored toga što smo favoriti u meču sa Blue Dragonsima, ulazimo ozbiljno i skoncentrisano, jer ovo je pravi gradski derbi. Zmajevi su počeli ovu sezonu lošije, ali s obzirom na njihov talenat, samo je pitanje vremena kada će se vratiti na normalan tok. Uz to, mi smo oslabljeni zbog povreda koje su nas koštale par startera. Smatram da će ove okolnosti uticati da utakmica bude zaista interesantna i zaslužna pravog beogradskog derbija kakav naša publika zaslužuje – kazao je Stefan Drecun, ofanzivni linijaš Vukova.

Specijalni gosti na utakmici biće deca iz Prihvatilišta za decu Beograd.