PLS Sever: Slavlje Lavova u Novom Kneževcu

837

Grofovi Novi Kneževac – Lavovi Vršac 14:28 (0:6, 6:6, 0:8, 8:8)

Stadion: FK Obilić. Gledalaca: 150.

Kretanje rezultata:
0:6 Matej Stanču trčanje 6 jardi, neuspešan PAT
6:6 Mark Rac trčanje 14 jardi, neuspešan PAT
6:12 Mladen Zlatić pas 21 jard ka Ivanu Trniniću, neuspešan PAT
6:20 Zlatić pas 8 jardi ka Milanu Nikoliću, Damir Nasufi pretvaranje za 2
14:20 Timoti Robinson pas 7 jardi ka Oliveru Ostojinu, Kori Miler pretvaranje za 2
14:28 Nemanja Erečković trčanje 6 jardi, Erečković pretvaranje za 2

Nakon što su prekinuli trogodišnji post u prošlom kolu, Grofovi iz Novog Kneževca nisu uspeli da posle dužeg vremena ostvare i prvi trijumf na domaćem terenu, pošto su poraženi od vršačkih Lavova – 28:14.

Vrščani su od samog starta, kada su poveli trčanjem Mateja Stančua (6:0), bili u vođstvu, a do jedinog izjednačenja domaći su uspeli da stignu u drugoj četvrtini, preko Marka Raca (6:6).

Kvoterbek gostiju, Mladen Zlatić, tada je uspostavio konekciju sa svojim hvatačima i najpre vratio prednost pred odlazak na odmor, pasom ka Ivanu Trniniću (12:6), a zatim i povećao razliku pred ulazak u poslednju deonicu, asistencijom za Milana Nikolića – 20:6.

Tračak nade za domaće javio se posle pasa Timotija Robinsona ka Oliveru Ostojinu (20:14), ali je sve dileme oko pobednika otklonio Nemanja Erečković.

Lavovi su ovom pobedom pobegli iz zone ispadanja, dok su se Grofovi i dalje zadržali u njoj i predstoji im grčevita borba za očuvanje statusa prvoligaša.

Nema opravdanja za ovaj poraz imali smo neke šanse, ali je Vršac zasluženo trijumfovao. Ovo je bio kvalifikacioni meč za obe ekipe što se tiče očuvanaja statusa prvoligaša. Naše šanse za to su sada u domenu teorije, ako uopšte i postoje. Predstoji nam da pokušamo da podignemo ekipu i nađemo motivaciju za poslednja dva kola – rekao je Mark Rac, trkač Grofova.