PLS Jug: Trijumf Kruna u Požarevcu

734

Požarevac Pastuvi – Kraljevo Royal Crowns 12:29 (0:0, 0:0, 0:14, 12:15)

Hipodrom u Požarevcu.

Kretanje rezultata:
0:6 Džon Holovej trčanje 5 jardi, neuspešan PAT
0:14 Holovej trčanje 6 jardi, Gajović pretvaranje za dva
0:21 Holovej trčanje 10 jardi, uspešan PAT
6:21 Džošua Henri trčanje 3 jarda, neuspešan PAT
6:29 Stefan Đurić vraćanje fambla, Đurić pretvaranje za dva
12:29 Đorđe Marković vraćanje kik-ofa 90 jardi

U derbiju trećeg kola Prve lige Srbije grupa Jug, Kraljevske krune su slavile na gostovanju požarevačkim Pastuvima, sa 29:12.

Odbrane oba tima su fantastično odrađivale svoj posao tokom čitavog prvog poluvremena, tokom kog nisu dozvoljavale napadima nijedan poen (0:0).

Bedem Kraljevčana nije popustio ni u trećoj deonici, u kojoj su sa dva trčanja Džona Holoveja poveli sa 14:0. Na startu poslednje deonice američki trkač je još jednim sjajnim prodorom u end zonu uvećao vođstvo (21:0), da bi prve poene Požarevljanima donela uzdanica Kruna iz sezone 2012, Džošua Henri.

Sve dileme oko pobednika otklonio je Stefan Đurić, vraćanjem fambla (29:6), a do kraja je Đorđe Marković uspeo samo da ublaži poraz, odličnim vraćanjem kik-ofa.

Royal Crownsi su tako stigli do izuzetno važne pobede u borbi za povratak u elitu, dok su Pastuvi, posle dve ubedljive pobede nad debitantima, prvi put ove sezone osetili gorčinu poraza.

Nismo ispoštovali dogovor za igru u napadu i to se na kraju pokazalo presudnim za rezultat. Kraljevčani su odigrali kako smo i očekivali, iskoristili su naše greške i bili disciplinovani do kraja. Zasluženo su pobedili i mi im čestitamo, a nama ostaje nedelju dana da se spremimo za meč sezone protiv ekipe Čačka – rekao je Nebojša Kartalija, glavni trener Pastuva.