Borani sigurni, prvi poeni Hawksa

858

Avala Bor Golden Bears – Obrenovac Hawks 38:3 (18:0, 8:0, 6:0, 8:3)

Stadion: „Savača“. Gledalaca: 100.

Kretanje rezultata:
6:0 Oskar Vaskez vraćanje panta 80 jardi, neuspešan PAT
12:0 Vaskez pas 50 jardi ka Kristoferu Kaningemu, neuspešan PAT
18:0 Milutin Stanujkić trčanje 20 jardi, neuspešan PAT
26:0Vaskez pas ka Aleksandru Janićijeviću, Vaskez pretvaranje za dva
32:0 Vaskez trčanje za 15 jardi, neuspešan PAT
38:0 Vaskez pas 10 jardi ka Kaningemu, neuspešno za dva
38:3 Stevan Šugić fild gol 20 jardi

Avala Bor Golden Bearsi očekivano lako su slavili na svom terenu protiv obrenovačkih Hawksa (38:3) i tako zadržali maksimalan učinak u borbi za Superligu.

Borani su meč u svoju korist rešili veću prvoj četvrtini (18:0), pa su u nastavku susreta veću šansu pružili mlađim igračima.

U odsustvu prvog kvoterbeka, Trevera Hardina, sa kojim je raskinuta saradnja nakon utakmice sa Zemunom, odgovornost je pala na pleća Amerikanca Oskara Vaskeza, koji ga je zamenio na najbolji mogući način, postigavši pet tačdaunova, tri pasom i po jedan trčanjem i vraćanjem panta, a najčešća meta bio mu je sunarodnik Kristofer Kaningem koji je uhvatio dva tačdauna.

U međuvremenu, end zone se domogao i Milutin Stanujkić, a zanimljivo je i da su Hawksi na ovoj utakmici upisali prve takmičarske poene. U istoriji Obrenovčana ostaće upisano da je fild gol pogodio Stevan Šugić.

– Iskoristili smo priliku da oprobamo i najmlađe članove kluba, koji su pokazali da će biti kvalitetni igrači, čak su se i upisali u strelce. Greškama smo propustili da trijumfujemo ubedljivije, međutim, cilj je bio uigrati što više akcija i dati priliku što većem broju igrača. Nakon ove pobede rasterećenije ćemo nastaviti prvenstvo, iz prostog razloga što smo sve bliži postavljenom cilju. Iz ovo utakmice ne želimo još uvek da govorimo o jako željenoj Superligi, ali se možemo nadati da ako ponovimo igru iz prve deonice i ispravimo greške koje su svakako postojale u nekim trenucima, možemo očekivati priliku za plej-of i samu elitu – rekao je Danijel Miljković, trener Zlatnih medveda.