Derbi Vojvoda i Vukova

751

U derbiju trećeg kola Sportklub Superlige, na novosadskom „Kabelu“, sastaju se dva do sada neporažena tima, domaći GAT Dukesi i beogradski SBB Vukovi, u nedelju, od 15 sati.

Novosađani su, predvođeni odličnim američkim triom, započeli sezonu ubedljivim pobedama nad Panterima i Indiansima, ali se posle izenandnog odlaska trenutno najefikasnijeg risivera lige, Orlanda Veba, činilo da su im šanse za šampionsku titule umanjene. Međutim, agilna uprava novosadskog kluba odmah je reagovala dovođenjem, po referencama čini se još boljeg hvatača, Holta Menelika, pa je njihova kandidatura za naslov prvaka postala još ozbiljnija.

Ovo je za nas bitna utakmica, jer se sastajemo sa prošlogodišnjim prvacima. Kako ove godine imamo šapionske ambicije, ovaj meč predstavlja nam korak dalje ka tom cilju i prvi ozbiljniji test posle očekivanih pobeda protiv Pančeva i Inđije. Posle dugo vremena dočekujemo Vukove na „Kabelu“ i igrači su veoma motivisani da potvrde ambicije čitavog kluba. Pojačanja u ekipi, amerikanci Samler, Vašington i Menelik svakako će uticati na kvalitet igre, ali biće potrebno zalaganje čitavog tima da bismo ostvarili pobedu protiv ovakvog protivnika – rekao je Predrag Nikolić, trener napada Vojvoda.

Sa druge strane Vukovi se ne nalaze u najboljoj formi. Najpre su umalo poraženi u „Jeep Bowlu“ od kragujevačkih Divlih veprova (17:16), da bi potom u regionalnoj CEFL ligi poklekli protiv Silverhawksa u Ljubljani (15:6). Ipak, daleko od toga da „čoporu sa Ade“ manjka kvaliteta, pa sve ljubitelje američkog fudbala u Novom Sadu bez sumnje očekuje fantastična predstava.