PLS Jug: Derbi u Požarevcu, Zemun i Bor protiv novajlija

922

Sva tri susreta trećeg kola Prve lige Srbije grupa Jug, na programu su u nedelju, a najzanimljivije će bidi na požarevačkom Hipodromu, gde domaći Pastuvi dočekuju Kraljevo Royal Crownse, od 15 sati.

Požarevljani su startovali ubedljivim pobedama nad novajlijama, a pravi izazovi u borbi za Superligu su tek pred njima.

Očekuju nas u dve nedelje dve najvažnije utakmice ove sezone, protiv ekipa Kraljeva i Čačka. Krune su sada u sličnoj situaciji kao naš tim pre par sezona, dosta su podmladili ekipu, pa nisu iskusni u seniorskom takmičenju. Ali to su sve igrači koji su prošli kroz mlađe selekcije, pa su dobro obučeni za fudbal. Mi smo u prva dva kola imali problema sa povredama i izostancima, sada je to u redu i kompletni smo. Očekujemo teži meč nego u prva dva kola, ali i pobedu na našem terenu – rekao je Nebojša Kartalija, glavni trener Pastuva.

Sa druge strane, Kraljevčani su u drugom kolu startovali porazom od čačanskih Ratnika, pa im je u ovom meču pobeda imperativ ukoliko žele da se vrate u elitu.

Bor Golden Bearsi imaće ovogodišnju premijeru na domaćem terenu u nedelju od 15 sati, na stadionu „Savača“, gde dolaze debitanti, Obrenovac Hawksi.

Borani su u novu sezonu ušli sa visokim ambicijama i shodno tome su i startovali, trijumfom u Zemunu, dok su u prošlom kolu bili su slobodni. Sa druge strane, Obrenovčani su doživeli dva ubedljiva poraza, ali je u ovom trenutku za njih svaki meč zlata vredan.

Kolo se zatvara na stadionu Fudbalskog kluba Zemun, u nedelju od 18 časova, kada će Piratesi ugostiti Valjevo Werewolvese.

Vukodlaci su u identičnoj situaciji kao Hawksi, dok Zemunci žele da se iskupe domaćim navijačima za poraz iz prvog kola.

Slobodni su Čačak Angel Warriorsi.