Zvanični sajt SAAF drugi u Srbiji

647

Poslednja analiza podataka sa sajta www.alexa.com, na kojem se mogu naći informacije o ranku sajtova na globalnom ili nacionalnom nivou, zvaničan sajt Srpske asocijacije američkog fudbala www.saaf.rs nalazi se na visokom trećem mestu među zvaničnim sajtovima sportskih saveza u Srbiji i zvaničnim sajtovima koja prate takmičenja ovih sportova.

Zauzevši 955 poziciju među svim sajtovima koje internet populacija Srbije svakodnevno otvara, zvanični sajt našao se odmah iza zvaničnog sajta Košarkaške lige Srbije, odnosno Superlige Srbije (www.kls.rs), koji je 225 pozicija bolje plasiran i najčitaniji je zvaničan sajt nekog od sportskih saveza.

Rangiranje sajtova

Na taj način, zvanično glasilo srpskih oklopnika, zvuči neverovatno, ostavilo je iza sebe Zvanični sajt fudbalskog saveza Srbije, kao i zvanični sajt Jelen Superlige (još u toku), kao i slične sajtove koji se odnose na odbojku, rukomet, tenis, vaterpolo…

Inače, statistike zvaničnog sajta kažu da se poseta tokom aprila nije spuštala ispod 2.300 pregleda nijednog dana, tačnije kretala se od 2.323 pregleda (hitova) zabeleženih 08. aprila, pa do 11.139 pregleda upisanih 13. aprila, na dan odigravanja večitog derbija između SBB Vukova iz Beograda i Kragujevac Wild Boarsa, uprkos prenosu na Sportklubu. Vrlo dobra poseta zabeležena je i nedelju dana ranije, u nedelju 06. aprila, kada je upisano 9.890 pregleda.

Poseta april

Dnevni pregledi u mesecu aprilu 2014. godine

Na taj način, posalo je evidentno da sajt Srpske asocijacije američkog fudbala služi svrsi i da je u velikoj meri postao mesto okupljanja zaljubljenika u američki fudbal, ali i da ima čime da se pohvali u radu čak i među sajtovima koji prate mnogo popularnije sportove u Srbiji.