CEFL: Vukovi u Ljubljani, Veprovi u Budimpešti

650

Treće kolo Sportklub CEFL lige donosi dve utakmice, u kojima će srpski predstavnici biti gosti, a obe su na programu u subotu, od 16 časova,.

Posle tesne pobede nad „večitim rivalom“, kragujevačkim Wild Boarsima u „JEEP Bowlu“ (17:16), SBB Vukovi Beograd se sastaju sa Silverhawksima, na stadionu Kodeljevo u Ljubljani.

„Čopor sa Ade“ u glavni grad Slovenije odlazi sa velikom dozom samopouzdanja, posle uvodne dve pobede u regionalnoj ligi, dok je Srebrnim sokolovima ovo prva utakmica u sezoni. Da stvar po slovenačke šampione bude još gora, neće moći da računaju na pojačanja iz Sjedinjenih Američkih Država, koji nisu na vreme dobili vize kako bi mogli da nastupe na ovoj utakmici.

kragujevac wild boars budapest wolves simovic

U drugoj susretu kragujevački Veprovi gostuju Budimpešta Docler Wolvesima. Oba tima će tražiti svoju prvu pobedu u ovom duelu, s obzirom da su i Mađari poraženi od Vukova (64:19).

Ipak, Kragujevčani su u prošlom kolu i pored poraza, pokazali da su spremni za najveće domete ove sezone.

Protiv Vukova smo odigrali najtvrđu i rezultatski najbliža utakmicu, od kako sam u klubu. Imali smo veliku šansu da pobedimo i moramo izvući pouke. Napravili smo nekoliko grešaka i mislim da imamo dosta prostora za napredak, pogotovo kod šutiranja lopte, koje igrač mora shvatiti ozbiljnije. Druga stvar je što je ovo praktično nov tim, uvedene su različite šeme u svaku jedinicu i imamo još dosta prostora da postanemo bolji – istakao je trener Veprova, Ričard Bonds.

Kragujevčani su u oba prošlogodišnja duela nadigrali Wolvese, pa su favoriti u Budimpešti.

– Posle velikog derbija ulazimo u duel sa manje talentovanim timom. Pripremali smo se za Budimpeštu isto kao i za Beograđane, pa ćemo se vratiti sa pobedom ako budemo pravili manje grešaka. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu i ne smemo zanemariti nijednog protivnika – zaključio je Bonds.