Vojvode ubedljive na inđijskom debiju

656

Inđija Indians – Novi Sad GAT Dukes 6:39 (0:13, 0:0, 0:13, 6:13)

Teren kod Osnovne škole „Jovan Popović“. Gledalaca: 200.

Kretanje rezultata:
7:0 Demetrijus Samler trčanje 18 jardi, Ivan Radojević uspešan PAT
13:0 Samler trčanje 55 jardi, Radojević neuspešan PAT
19:0 Rastko Jokić pas 10 jardi ka Orlandu Vebu, neuspešno pretvaranje za dva
26:0 Orlando Veb posle oporavljenog fambla, Radojević uspešan PAT
33:0 Miroslav Stankić trčanje 15 jardi, Radojević uspešan PAT
33:6 Bler Blek pas 41 jard ka Goranu Zecu, neuspešan PAT
39:6 Jokić pas 41 jard ka Andreju Puškašu, Radojević neuspešan PAT

Na premijeri Sportklub Superlige u Inđiji, debitant u eliti, domaći Indiansi, pretrpeli su ubedljiv poraz, od zahuktalih novosadskih GAT Dukesa, koji su drugom visokom pobedom u sezoni potvrdili šampionske ambicije – 39:6.

Već u uvodnoj deonici odlični američki trkač, Demetrijus Samler, načeo je Inđijce sa dva tačdauna, ali su domaći uspeli da se konsoliduju i drugu četvrtinu završe bez primljenih, ali i datih poena, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 13:0.

Međutim, u nastavku susreta na scenu je stupio drugi Amerikanac iz redova Vojvoda, Orlando Veb, koji je takođe stigao do end zone u dva navrata i tako praktično rešio pitanje pobednika pred ulazak u četvrti period (26:0).

Na startu poslednje četvrtine u poentere se upisao i mladi Miroslav Stankić, najbolji igrač prošlosezonske Prve lige „Sever“, koji je među Vojvode stigao iz Vrbas Huntersa, da bi zatim dvojac Bler Blek – Goran Zec, baš kao i prošlog vikenda u Kragujevcu, na semafor postavio počasne poene (33:6). U finišu susreta, šlag na tortu dodao je Andrej Puškaš, posle pasa kvoterbeka Rastka Jokića.