PLS Sever: Mamuti slavili u Kneževcu

710

Grofovi Novi Kneževac – Kikinda Mammoths 14:24 (0:6, 7:7, 0:3, 7:7)

Stadion FK Obilić. Gledalaca: 350.

Kretanje rezultata:
0:6 Branislav Fekete pas 15 jardi ka Matiji Almašiju, Almaši neuspešan PAT
0:13 Fekete trčanje 3 jarda, Almaši uspešan PAT
7:13 Timoti Robinson trčanje 2 jarda, Branislav Popović uspešan PAT
7:16 Almaši fild gol
7:24 Fekete pas 34 jardi ka Аlmašiju, Jovanov pretvaranje za dva
14:24 Nebojša Kanjižaj pas 40 jardi ka Vanji Ivoševiću, Popović uspešan PAT

Veliki sportski rivali, ali i prijatelji, pred punim tribinama u Novom Kneževcu, gde se okupio i veliki broj gostujućih navijača, prikazali su još jedan uzbudljiv susret, u kom su se na kraju radovali Mamuti (24:14).

Kikinđani su poveli već u prvom drajvu, pasom Branislava Feketea ka Matiji Almašiju, da bi se kvoterbek „narandžastih“ ubrzo zatim i sam ušetao u end zonu. Uzvratio je vođa napada Grofova, Timoti Robinson, trčanjem za dva jarda posle kog se otišlo na odmor (13:7).

Američki kvoterbek je na startu drugog poluvremena ponovo doveo svoj tim na dva jarda od end zone, ali ne i do preokreta, pošto je u tim pokušajima zaradio naprsnuće ključne kosti, pa je za njega meč bio završen.

To su Mammothsi umeli da kazne i to ponovo preko Matije Almašija, koji je najpre pogodio fild gol u trećoj deonici, a u poslednjoj uhvatio pas Feketea za vođstvo 24:7.

Bivši kvoterbek juniorske reprezentacije, Nebojša Kanižaj, pokušao je da nadoknadi odsustvo Robinsona. Donekle je u tome i uspeo. Najpre je osvojio veliki deo terena trčanjem, a potom i pasom od 40 jardi uposlio Vanju Ivoševića, kojim je hvatač kruniosao tačdaunom odličnu partiju na ovom meču (7 hvatanja, 150 jardi). Sve bilo jasno nakon neuspešnog onsajd kika.

Bila je ovo još jedna velika bitka sa Mamutima i novi poraz. Smatram da smo izgubli momentum kada nismo uspeli da preokrenemo rezultat na dva jarda od end zone, a usput se i Robinson povredio – rekao je Milan Stanimirov, risiver Grofova.