PLS Jug: Derbi Kruna i Ratnika, premijere u Valjevu i Obrenovcu

633

Ovog vikenda na programu su tri meča drugog kola Prve lige Srbije, grupa „Jug“, a najzanimljivije će svakako biti u derbiju bivših Superligaša, Kraljevo Royal Crownsa i Čačak Angel Warriorsa, u nedelju, od 15 sati, na Atletskom stadionu u Kraljevu.

Posle dve sezone u eliti, Kraljevčanima je ovo povratnička utakmica u Prvoj ligi, s obzirom da su u prvom kolu bili slobodni. U predsezoni Krune su slavile u prijateljskom meču sa Indiansima u Inđiji – 6:5. Podmlađeni tim predvodi trkač/defanzivni bek iz Amerike, Džon Halovej.

Sa druge strane, Čačani su startovali izuzetno visokom pobedom nad debitantom u seniorskoj konkurenciji, Valjevo Werewolvesima (118:0) i tako pred komšijski derbi najavili da su u punoj formi.

Nakon poraza u Čačku, pred Vukodlacima je premijera američkog fudbala u Valjevu, sa požarevačkim Pastuvima, predvođenim dvojicom Amerikanaca, koji su na startu sezone nadigrali još jednog novajliju, Obrenovac Hawkse (52:0). Ovaj duel na programu je u nedelju, od 14 sati, na stadionu Peti puk.

Kolo zatvara ovosezonski debi američkog fudbala u Obrenovcu, na kom domaći Hawksi dočekuju Zemun Pirate, u nedelju, od 15.30 časova, na stadionu u Stublinama. Poput Obrenovčana, i Pirati su imali neuspešan start, pošto su izgubili na svom terenu od Avala Bor Golden Bearsa (29:27).

Hvatač, trener i predsednik Jastrebova, Filip Jovanović, karijeru je započeo upravo u Zemunu.

– Veoma mi je drago što ću svoju prvu utakmicu pred domaćom publikom odigrati protiv kluba u kojem sam počeo da se bavim ovim sportom. Ovo je jedna od onih utakmica u kojoj pobeđuje ekipa koja napravi manje grešaka na meču. Takođe, ekipa koja prva dođe do poena će steći veliku psihološku prednost, tako da smatram da je veoma bitno na koji način ćemo otvoriti meč – kaže Jovanović.

Obrenovčani poručuju da će hrabro startovati i veruju da bi prevagu mogao da im donese domaći teren.

– Rukiji smo u takmičenju i sigurno da nemamo prava da bilo kome pretimo, ali na domaćem terenu idemo na pobedu i protiv mnogo jačih ekipa nego što je to Zemun. Doduše, veliki broj igrača je napustio Zemun u odnosu na period kada sam ja igrao tamo. Sada imaju na rosteru dva američka igrača i nekoliko bugarskih reprezentativaca, ali smatram da u punom sastavu i maksimalno motivisani imamo šansu – zaključio je Jovanović.

Ovoga puta slobodni su Borani.