PLS Sever: Lavovi na štitu Vitezova

739

Klek Knights – Lavovi Vršac 46:0 (6:0, 20:0, 14:0, 6:0)

Stadion: Mala Amerika. Gledalaca: oko 100.
Kretanje rezultata:
6:0 Nenad Pajić vraćanje intersepcije 30 jardi, nesupešno pretvaranje za 2 poena.
12:0 Igor Vukoje pas 50 jardi na Darka Pavlovića, neuspešno za 2 poena.
18:0 Miroslav Apostolović trčanje 14 jardi, neuspešno za 2 poena.
26:0 Igor Vukoje pas 25 jardi za Darka Pavlovića, Miroslav Apostolović pretvaranje za 2 poena.
34:0 Igor Vukoje trčanje 37 jardi, Ivan Pleva pretvaranje za 2 poena.
40:0 Igor Vukoje trčanje 20 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
46:0 Stefan Stojković trčanje 2 jarde, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

Predvođeni nekadašnjim reprezentativcem i svojim dugogodišnjim liderom Srbije Igorom Vukojem, Vitezovi iz Kleka su došli do ubedljivog trijumfa nad Lavovima iz Vršca. Na taj način, na stadionu „Mala Amerika“, domaćin je najavio atak na jednu od prve dve pozicije u Prvoj ligi Srbije, grupa „Sever“, koje vode u baraž za Superligu.

Lavovi su se držali u prvoj deonici, u kojoj su domaćini jedine poene postigli zahvaljujući odbrani. Nenad Pajić je presekao pas Vrščana i loptu vratio 30 jardi do end zone protivnika. Rezultatska neizvenosnost trajala je do drugog perioda, kada je proradila veza između Igora Vukoja i Darka Pavlovića, koji su sa dva uspešno kompletirana pasa, uz trčanje Miroslava Apostolovića, doveli svoj tim do vođstva 26:0.

Već tada je bilo jasno da rezultatskog povratka za Lavove nema. Do kraja meča oni su pokušavali da dođu bar do počasnih poena, ali na ovom meču granitna odbrana Vitezova to nije dozvolila.

Željko Đajić glavni trener Vitezova, posle utakmice je izjavio:

– Sve što smo želeli i očekivali smo postigli. Prezadovoljan sam, sve moje zamisli sprovedene su u deloMomci su svi do jednog dali svoj maksimum i apsolutno nemam nikave zamerke na njih. Vršcu želim sve najbolje u daljem toku takmičenja, radi se o jako dobrim ljudima i nadam se da će nastaviti vredno da treniraju i da budu mnogo bolji u narednim utakmicama. Još jednom da pohvalim sve moje momke danas, svi su dobili šansu i nadam se da ćemo ovako nastaviti i dalje.