PLS Jug: Juriš Ratnika na neiskusne Vukodlake

633

Nekadašnji polufinalisti Superlige, Čačak Angel Warriorsi, drugi pokušaj da se iz Prve lige Jug vrate u elitu započinju u nedelju, duelom sa debitantom u seniorskom takmičenju, Valjevo Werewolvesima.

Redove Ratnika napustilo je nekoliko standardnih igrača, ali su „regrutovana“ i odgovarajuća pojačanja. Lajnbeker Marko Čojbašić i ofanzivni linijaš Jovan Vojinović, prekinuli su karijere, a u redove Plavih zmajeva prešao je defanzivni linijaš Bogdan Maksimovic.

Sa druge strane, u Čačak su iz Vršca stigli kvoterbek Dobrosav Manić i povratnik Vladeta Vuković, dok su iz Jagodine došla dva defanzivna beka, mladi Andreja Živkovic i iskusni Marko Gajić. Ipak, najveća pojačanja su dva Kanađanina – Trejs Bozart i Nik Evans, posle čijeg su dolaska porasle i ambicije.

– Cilj je jasan, da uđemo u Superligu, bez ijednog poraza. Sve ostalo bi bio veliki neuspeh za nas. Glavni konkurent će nam biti Kraljevske krune, koje imaju mlad tim sa velikim ambicijama. Biće to velika borba za plasman u viši rang – smatra Gavrilo Maksimović, defanzivni koordinator Ratnika.

Za Čačane, tim Vukodlaka je velika nepoznanica.

Ne znamo ništa o protivniku, ali mi se za taj meč uveliko pripremamo i nadam se pobedi na otvaranju sezone pred našom publikom, jer nas već u drugom kolu očekuje derbi meč sa Krunama – rekao je Maksimović.

Utakmica je na programu u nedelju, od 14 sati, na stadionu FK BIP. U preostalim susretima sastaju se Beograd Pirati – Bor Golden Bears i Požarevac Pastuvi – Obrenovac Hawks, dok su slobodni Kraljevo Royal Crownsi.