Mađarski reprezentativac u Grofovima

793

Posle dovođenja dvojce Amerikanaca, Korija Milera i Timotija Robinsona, Grofovi iz Novog Kneževca okrenuli su se lokalnom tržištu. Dugogodišnje prijateljstvo i saradnja sa Batsima i ove godine rezultirala je nastupom nekolicine igrača iz Segedina, među kojima je mađarski reprezentativac Demeter Adam.

Ovaj kornerbek je pored Batsa u Mađarskoj nastupao za Bekešćaba Raptorse i Ujbuda Rebelse, da bi prošle sezone igrao za norveške vicešampione Kristiansand Gladiatorse, gde su mu društvo pravili trener Wild Boarsa Ričard Bonds i linijaš Panthersa Aleksandar Durazo.

U Novom Kneževcu smatraju da će dvadesetdevetogodišnji Adam (175cm, 75kg) biti veliko pojačanje u sekundariju.

Sa Demeterom smo se brzo dogovorili. On je posle epizode u Norveškoj zadobio prelom članka, ali je rehabilitacija protekla uspešno, tako da spremno očekuje nove izazove. Na odluku da prihvati našu ponudu, znatno je uticalo i dovođenje dvojice Amerikanaca – istakao je potpredsednik kluba Oliver Ostojin.

Pored toga Demeter će igrati i sa drugarima iz Segedina kojih ove godine zajedno sa njim u Grofovima ima 10. Pored Demetera boje Grofova braniće starosedeoci Sas Robert, Nadhazi Norbert, Siklai Tamaš, Katona Šandor, kao i novopridošli Erdos Zoltan (LB), Bori Kristof Robert (CB), Tot Nandor (LB), Čengeri Daniel (OL) i Lovi Akoš (RB).

)