Uspešno završena sudijska klinika 2014.

620

U susret novoj sezoni, a u cilju edukacije svojih članova i poboljšanja kvaliteta suđenja, sudijska organizacija je uoči nove sezone organizovala sudijsku kliniku. Ovo okupljanje u organizaciji srpskih sudija, posetilo je ukupno 50 domaćih delilaca pravde, a o kvalitetu održanog događaja najbolje svedoči međunarodni karakter, jer je klinika okupila i goste iz Hrvatske i Bugarske.

Tokom dva dana predavanja, polaznici klinike imali su prilike da slušaju savete i iskustva Frenka Rasmunsena, aktivnog sudije od 1992. godine, koji je status međunarodnog sudije stekao od 1997. godine. Između ostalog, sudio je dva euroboula, finala EFAF kupa, kao i finale svetskog prvenstva (ispod 19 godina). Jedini je sudija američkog fudbala, koji je sudio finale svetskog seniorskog i juniorskog prvenstva. Rasmunsen je trenutno predsednik sudijskog komiteta IFAF i IFAF Evropa.

Domaćim sudijama su, između ostalog, predstavljene izmene pravila po kojima će se suditi u IFAF, novine u sudijskoj mehanici, a tkaođe su razjašnjene filozofije suđenja američkog fudbala.