Đorđe Višacki primio delegaciju SAAF

1228

Pošto je 10. decembra na sastanku u Lozani Izvršni odbor Međunarnodnog olimpijskog komiteta objavio da je privremeno prepoznao IFAF, kao krovno svetsko telo američkog fudbala, koje okuplja 64 članice sa šest kontinenata, ostvaren je uslov da  i SAAF pokuca na vrata Olimpijskog komiteta Srbije. Takođe, MOK je prepoznao američki fudbal kao sport, što je prvi korak i otvara mogućnost da američki fudbal u perspektivi bude prisutan na nekim od narednih Olimpijskih igara.

Delegaciju Srpske asocijacije američkog fudbala u Olimpijskom komitetu Srbije primio je Đorđe Višacki, jedan od najboljih srpskih veslača svih vremena, koji obavlja izuzetno odgovornu dužnost generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije.

Rade Rakočević, prvi čovek asocijacije, je u društvu najbližih saradnika iskoristio priliku da Višackom predstavi i približi predstojeće aktivnosti i dosadašnja dostignuća koja su srpski oklopnici postigli u deceniji postojanja.

– Srpska asocijacija američkog fudbala je podnela zahtev za prijem u olimpijsku porodicu Srbije, u svojstvu pridruženog člana i nadamo se da ćemo uskoro postati njen deo. Sa gospodinom Višackim smo pričali o mogućim oblicima saradnje i načinima na koji bi Olimpijski komitet Srbije mogao da podrži naš sport. On je izrazio nadu da će američki fudbal biti u najskorijem periodu postati olimpijski sport, ali i rekao da će OKS podržati svaki projekat naše asocijacije koji je u duhu olimpizma – istakao je Rakočević.

Delegaciju Srpske asocijacije američkog fudbala, pored Rakočevića, činili su generalni sekretar Zorica Hofman i predsednik nadzornog odbora Dejan Simić, inače predsednik Stalne sportske arbitraže OKS.