Indijanac postao Grof

737

Nedugo po angažovanju Korija Milera, prvog Amerikanca u redovima Grofova, klub iz Novog Kneževca pojačao je još jedan njegov sunarodnik, kvoterbek Timoti Robinson, ovdašnjoj sportskoj javnosti poznat po nastupima u Inđija Indiansima i Mladenovac Forestlandersima u prethodne dve sezone.

Robinson je karijeru započeo na Alabama A&M Univerzitetu, a potom je nastupao za Marion Blue Racerse u CIFL ligi. Prvi put je na evropskom kontinentu zaigrao 2011. godine, u nemačkom drugoligašu Frankfurt Pirates, a godinu dana kasnije debitovao je i na srpskom tlu, u Mladenovac Forestlandersima.

Iskusni tridesetjednogodišnji kvoterbek (110kg, 188cm), u prošloj sezoni predvodio je Indianse do plasmana u Superligu. Na sedam utakmica upisao je 14 pasova za tačdaun, a tri puta se i sam ušetao u protivničku end zonu.

Duga potraga za pouzdanim kvoterbeka konačno je završena. Od desetine kandidata izbor je pao na Robinsona. Zadovoljno trljamo ruke posle velikog posla u prelaznom roku i stvarnaja preduslova za dobre rezultate. Sada je sve na domaćim igračima, jer jedna, u ovom slučaju dve laste, ne čine proleće – smatraju čelnici Grofova.