Ratnici regrutovali Kanađane

644

Čačanski Anđeoski ratnici po prvi put će u predstojećoj sezoni imati u timu igrače sa druge strane „bare“ – Kanađane Trejsa Bozarta i Nika Evansa.

Bozart je prošle sezone nastupao za Pirate iz Zemuna, pa je u Prvoj ligi Srbije imao prilike da odmeri snage sa svojim novim timom, na stadionu BIP. U napadu igra na poziciji raninbeka, dok će u odbrani Čačanima pomagati kao lajnbeker. Karijeru je započeo u kanadskoj srednjoj školi Willow Creek Cobras, a potom je tri godine igrao za Dordt College, u američkoj NAIA ligi.

evansSa druge strane, hvataču Evansu ovo je prva sezona na starom kontinentu. Američkim fudbalom počeo je ozbiljnije da se bavi relativno kasno, tek u 20. godini, u Fort Garry Lionsima, članu nisko rangirane Manitoba Major lige. Međutim, ubrzano je napredovao i posle tri godine zaigrao u najjačoj kanadskoj univerzitetskoj ligi (CIS) za Univerzitet Manitoba Bisons.

Kanadski duo trebalo bi da pomogne Čačanima da se posle prošlogodišnje neuspešne misije konačno vrate u elitni srpski rang.