Novi logo Srpske asocijacije američkog fudbala

2115

Na sednici Upravnog odbora Srpske asocijacije američkog fudbala, održanoj 30. januara, u Beogradu, usvojen je novi logo SAAF-a, na predlog predsednika Asocijacije, Radeta Rakočevića.

novi logo (2)Na poslu stvaranja novog vizuelnog identiteta radila je beogradska marketinška agencija „Leo Burnett“, a ovom prilikom čelnici Asocijacije izrazili su veliku zahvalnost članu UO SAAF-a, Miši Lukiću, i njegovom timu na velikoj pomoći i angažovanju oko stvaranja novog loga Srpske asocijacije američkog fudbala.

U osnovi novog grba, pored boja srpske trobojke, ocila, skriveni su motivi karakteristične lopte kojom se igra američki fudbal, ali i maske, deo kacige, kao još jednog simbola ovog sporta, koja bi trebalo da predstavlja lice srpskih oklopnika.

Pored logoa sa potpisom na srpskom jeziku, novi zaštitni znak Srpske asocijacije američkog fudbala imaće takođe i verziju na engleskom jeziku.

Od samog stupanja na dužnost, nova uprava SAAF-a ozbiljno se posvetila marketingu i nada se da će novi logo privući više pažnje na ovaj, svakim danom sve popularniji sport.