Kori Miler – prvi Amer među Grofovima

678

Na stranicama istorije Grofova iz Novog Kneževca 20. januar 2014. ostaće upisan kao dan kada su angažovali prvog Amerikanca, Korija Milera.

Posle višenedeljnih pregovora sa Dušanom Perišićem, Kori je istakao da je veoma zadovoljan ponuđenim uslovima i interesovanjem, pa je drage volje prihvatio ponudu.

Ovaj lajnbeker ima 26 godina, a pored primarne pozicije može da odgovori i zahtevima u defanzivnoj liniji. Visok je 183 centimetra, a težak 110 kilograma. U Grofove stiže iz poluprofesionalne lige, ekipe Middle Tennessee Honey Badgersa, a prethodno je nastupao za Greenville Titanse. Ponikao je na Greenville Titans Juco koledžu, gde je u sezoni 2011 zabeležio 50 teklova i 4,5 sekova.

Njegov dolazak u Novi Kneževac planiran je za drugu nedelju marta.

– Veoma smo uzbuđeni što je posao ozvaničen, smatramo da će Kori doprineti omasovljavanju igračkog kadra i postizanju dobrih rezultata u novoj sezoni. Kako je Kori prvi Amerikanac u istoriji kluba trudićemo se da iz Novog Kneževca ponese lepe uspomene i njegov boravak ovde protekne u najboljem redu – ističu čelnici Grofova.