FLEG: ETŠ najbolja kraljevačka srednja škola

1885

U organizaciji Kraljevo Royal Crownsa, protekle subote, u punoj fiskulturnoj sali OŠ „IV kraljevački bataljon“, uspešno je održan prvi turnir kraljevačkih srednjih škola u fleg verziji američkog fudbala. Nastupilo je šest ekipa iz tri škole, po dve iz Gimnazije, Elektro-saobraćajno tehničke škole „Nikola Tesla“ i Ekonomsko-trgovinske škole.

Timovi su bili podeljeni u dve grupe u kojoj je svako igrao sa svakim, a potom su se prvaci sastali u finalu. Tim „Ekonomca“, predvođen Lazarom Pejkovićem, bio je bolji od mladog sastava „Gimnazijalca“, pa je tako trofej otišao u ruke direktora Ekonomsko-trgovinske škole. Ostale škole su od Kraljevskih kruna dobile zahvalnice za uspešno učešće i organizovanje ovog školskog takmičenja.

Cilj turnira bio je okupljanje i animiranje novih potencijalnih igrača iz srednjih škola da počnu da treniraju američki fudbal, a kasnije i da se priključe KAF Kraljevo Royal Crowns.

Timove su formirali igrači Kraljevskih kruna u svojim školama, a jedno od najvažnijih pravila bilo da sve ekipe moraju da broje minimum šest dečaka, ali ne više od tri bivša ili sadašnja igrača američkog ili fleg fudbala. Na taj način se preko 25 novih momaka oprobalo u američkom fudbalu na ovom takmičenju.

Po završetku turnira predsednik Kruna, Srđan Ćosić, sa školskim koordinatorima posetio je direktore škola i uručio im pehar i druga priznanja. Ujedno, po prvi put su zvanično formirane školske sekcije američkog fudbala i dogovoreno je formiranje srednjoškolske lige u flegu, od početka naredne školske godine.

A do septembra, održaće se još jedan turnir sa još više srednjih škola, već na proleće. U planu je da se sličan program promocije i takmičenja pokrene i za osnovce, ali i za ženske timove, odmah nakon zimskog raspusta.