Petrović među najboljim sportisitma Kragujevca

707

Na jubilarnoj 60. listi najboljih sportista Kragujevca u izboru Radio televizije Kragujevac među osam najboljih mladih sportista našao se junior Divljih veprova Đorđe Petrović.

Na prigodnoj svečanosti u Skupštini grada Kragujevca defanzivnom beku Wild Boarsa sinoć je po drugi put uručeno ovo priznanje, s obzirom da je nagrađen i prošle godine.

Podsetimo, Petrović je iza sebe imao sjajnu sezonu. Uz klupskog druga Nikolu Simovića bio je jedini junior u seniorskoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu B grupe u Milanu. Ustalio se i u seniorskom timu Divljih veprova, dok je juniore kragujevačke ekipe fantastično predvodio do prve titule prvaka. Sasvim zasluženo proglašen je za najkorisnijeg igrača finala Juniorske lol.rs lige Srbije, a svoju zemlju i grad, zajedno sa Simovićem, predstavljaće u Timu sveta, na IFAF razvojnom kampu koji se od 4. do 11. januara održava u Bradentonu, gradu nadomak Tampe u američkoj saveznoj državi Florida.

– Svako priznanje, pa i ovo za najboljeg mladog sportistu grada mi znači kao podsticaj za dalji napredak. Važno mi je i zbog promovisanja sporta koji volim i kojim se bavim i koji ovom nagradom postaje još popularniji. Zahvalio bih se svima na podršci, pre svega svojoj porodici, trenerima, saigračima i navijačima. Trudiću se da svojom igrom doprinesem još boljim rezultatima Divljih veprova – rekao je Petrović.