Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi!

1427

Da li ste već razmišljali šta da poklonite za Novu godinu? Mi predlažemo da date krv i poklonite nekome život. Krv je neophodna da bi se nečije zdravstveno stanje popravilo, jedini je lek koji nema zamenu i ne može se dobiti veštačkim putem.

Srpska asocijacija američkog fudbala odlučila je da se priključi velikoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja će se pod pokroviteljstvom ministra omladine i sporta, gospodina Vanje Udovičića, organizovati u Palati Srbije (sala 533, peti sprat), i to 16., 17. i 18. decembra, od 10,00 do 15,00 časova. Za učešće u ovoj akciji, SAAF je dobila poziv od Sportskog saveza Srbije.

Pored zaposlenih u Ministarstvu, očekuje se da se akciji priključe i svi korisnici budžetskih sredstava, Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, kao i sve njihove članice i sportisti u okviru nacionalnih granskih saveza, nosioci nacionalnih priznanja, sportisti stipendisti ministartstva i indirektni budžetski korisnici. Dakle, gotovo celokupna sportska populacija, kojoj svakako pripada i porodica okupljena oko američkog fudbala u Srbiji.

Učešće je već potvrdio veći broj reprezentativaca i sudija američkog fudbala, ali obzirom da je smo do sada nebrojano puta pokazivala nesebičnost i humanost u brojnim ranijim akcijama, pozivamo sve koji su u mogućnosti da dođu u Palatu Srbije u naredna tri dana, identifikuju se i predstave iz kog su kluba (odnosno kojim se sportom bave) i daju krv.

Na taj način, zajedno sa ostalim sportistima, učinićemo zajedno veliku stvar za one kojima je naša krv neophodna.

Zato Srpska asocijacija američkog fudbala i na ovaj način poziva sve čitaoce sajta, članove klubova, sudijskih i trenerskih organizacija, da dođu u uzmu učešće u ovoj akciji.