Američki trio za bolje dane u Boru

771

Tim koji je ove godine debitovao u seniorskoj konkurenciji, Avala Golden Bearsi iz Bora, u novu sezonu ulazi pojačan trojicom Amerikanaca, kao i nekoliicinom domaćih igrača.

Izbor da budu prvi igrači iz kolevke američkog fudbala u redovima Medveda pao je na lajnbekera Džordana Bardua, defanzivnog beka/risivera Oskara Vaskeza Dajera i kvoterbeka Trevera Hardina.

Dvadesetčetvorogodišnjaci Bardu i Dajer igrali su na Bluffton Univerzitetu, gde su i danas, po završetku školovanja, pomoćni treneri. Oprobali su se u arena fudbalu, gde su igrali za Evensville Rage u CIFL ligi. Bardu je dobio i poziv da predstavlja Tim Amerike, na „Euro-American Challeng-u“, krajem decembra ove godine.

Trever Hardin (25) je natupao za North Carolina Univerzitet, a nakon školovanja igrao je za nekoliko polu-profesionalnih timova (Port City Charger, Wilmington Tigers i Carolina Saints).

Predsednik Zlatnih medveda, Danijel Miljković, bio je prezadovoljan ostvarenim transferima.

U novu sezonu ulazimo sa ambicijama da ne budemo poslednjeplasirana ekipa i da ne važimo za autsajdera još pre početka utakmice. Svesno krećemo sa mladom i neiskusnom, ali ekipom željnom dokazivanja. Umnogome će nam pomoći iskustvo importa i nekoliko domaćih pojačanja sa superligaškim iskustvom. Cilj nam je da odigramo što više utakmica, kako u domaćoj, tako i balkanskoj BAFL ligi, tako da smo pripreme za sezonu započeli još pre mesec dana, odmah po završetku Juniorske lige – rekao je Miljković.