Otvoren konkurs za nove sudije

1023

Srpska asocijacija američkog fudbala otvorila je konkurs za prijem novih sudija, za koji se zainteresovani mogu prijaviti do 20. decembra. Da biste postali sudija na utakmicama američkog fudbala, ne postoje ograničenja po pitanju pola, godina ili broja prijavljenih, tako da je jedini uslov za učešće u konkursu vaša želja da se oprobate kao delilac pravde u ovom sportu.

Za sve učesnike organizovan je kurs koji počinje 24. decembra i traje do marta 2014, kada za kada je planirano polaganje ispita za dobijanje sudijske licence. Kurs je koncipiran na onlajn principu, osim jednog predavanja koje će biti održano u januaru, kao i završnog predavanja, kada će se polagati ispit. Nove sudije će priliku da se oprobaju na terenu dobiti odmah nakon položenog ispita.

Sudije SAAF-a ove godine su, kao i prethodnih, sudile Super ligu, Prvu ligu Srbije, Juniorsku ligu Srbije i Fleg ligu Srbije. Takođe, prvi put su se oprobali u suđenju Youth lige i Ženske fleg lige, te na taj način doprineli povećanju interesovanja za ovaj sport. Učestvovali su, takođe, i u nacionalnim ligama Italije, Slovenije i Hrvatske, kao i u regionalnim takmičenjima poput CEFL-a, Alpe Adria lige i Bosansko-hrvatske arena lige. Od početka rada ove organizacije, sudije SAAF-a pozivane su da sude i na velikim svetskim i evropskim takmičenjima: Svetskom prvenstvu u muškoj i ženskoj konkurenciji, Svetskom prvenstvu u flegu, Evropskom seniorskom i juniorskom prvenstvu, kao i na XXIII Eurobowl-u u Austriji.

Takođe, sudije SAAF-a svake godine idu i na međunarodne seminare. Ove godine prisustvovali su seminarima u Veroni i Budimpešti, a jedan od seminara organizovan je i u Beogradu, kada je gost-predavač bio iskusni italijanski sudija Vinćenco Kalandreli. Nekoliko godina zaredom na seminare u Srbiji dolazio je dugogodišnji sudija i supervizor NCAA Karl Paganeli.

Suđenje američkog fudbala, između ostalog, donosi i upoznavanje novih ljudi, nezaboravne avanture i doživljaje na putovanjima, obilazak mnogih zanimljivih gradova, kako u Srbiji, tako i u Evropi i svetu. Takođe, moguće je ostvarivanje kontakata sa sudijama iz drugih zemalja i razmenjivanje iskustava sa njima.

Na konkurs se možete prijaviti popunjavanjem prijave na sajtu www.sudijeaf.org, a sve dodatne informacije možete dobiti putem e-mail adrese afsudije@gmail.com ili na FB stranici https://www.facebook.com/sudijeaf.