Predstavljamo novi Upravni odbor SAAF

1251

Pored novog predsednika, Radeta Rakočevića, Srpska asocijacija američkog fudbala na nedeljnoj sednici dobila je i novi Upravni odbor i Nadzorni odbor.

Novi čelni čovek Asocijacije oko sebe je okupio nikad jači tim ljudi, a sve sa ciljem podizanja popularnosti i napretka američkog fudbala u Srbiji.

Pored predsednika, u Upravnom odboru je još osam članova:

Mihailo Janković, generalni direktor kompanije „Knjaz Miloš“. Profesionalno iskustvo sticao u Coca Cola-i i British American Tobacco-u (B.A.T.).

Nemanja Simeunović, regionalni direktor „Sportklub“ televizije. Prenosima na toj televiziji znatno je doprineo razvoju američkog fudbala na ovim prostorima.

Miša Lukić, član Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji i ko-osnivač Američke privredne komore u Srbiji i Crnoj Gori. On je i potpredsednik Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera (SAM), a trenutno i predsednik Upravnog odbora Publicis Group Srbija (Leo Burnett, Saatchi & Saatchi i Publicis). Pored ostalih, dobitnik je i nagrade za životno delo – Oglašavanje Srpska asocijacija praktičara (UEPS). Izabran je u Top 100 najuspešnijih menadžera u Srbiji (2009. godine) .

Džordž Šarčević, svršeni student prestižnog Prinston univerziteta. Konsultantskim poslovima bavi se od 2002. godine. Kao pomoćni trener radio je u Vukovima iz Beograda 2007, a u reprezentaciji u 2008, 2012. i 2013. godini.

Nemanja Čalija, predsednik Divljih veprova i zamenik direktora u kragujevačkom Sportskom centru „Park“. On je i predsednik Udruženja mladih „KG Polis“. Bio je predsednik Zajednice ligaša američkog fudbala i marketing menadžer „Šumadija sajma“.

Vuk Dinčić, dojučerašnji predsednik SAAF-a, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Radio je i kao trener za obuku funkcionera u više projekata, u lokalnim samoupravama pri Stalnoj konferenciji gradova i opština, zatim na pravnim poslovima u Opštini Vračar.

Goran Topalović, diplomirani inženjer saobraćaja i direktor marketinga u kompaniji „Lasta“.

Goran Nišavić, predsednik beogradskih Vukova i bivši član UO SAFS-a i SAAF-a. Suvlasnik je firme „Dukas International“, a bio je i predstavnik za međunarodne odnose SAFS-a. Za direktora za međunarodni razvoj IFAF-a izabran je 2008. godine, a od ove je član IFAF takmičarskog komiteta.

U nadzornom odboru su tri člana:

David Šoh, osnivač i član UO „Orion telekoma“, predsednik  i član UO SPEA (Serbian Private Equity Association).

Dejan Simić, advokat, predsednik stalne sportske arbitraže i član Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta.

Željko Jovanov, diplomirani ekonomista, jedan od osnivača i bivši predsednik KAF Lavovi Vršac, zaposlen u Poreskoj upravi, na mestu poreskog inspektora. Od 2007. do 2008. godine bio je generalni sekretar SAFS-a, od 2009. do 2010. predsednik SAAF-a, a od 2010. predsednik NO SAAF-a.