BAFL: Krune za balkansku krunu

667

U jedinom trenutno aktivnom seniorskom takmičenju, u kojem učestvuju naši klubovi, Kraljevo Royal Crowns dočekuju Bukurešt Rebels, u odlučujućoj utakmici za prvu titulu prvaka Balkanske lige u američkom fudbalu. Takođe, u nedelju, nastulaće i ženski i youth timovi Kruna i Vukova.

Treća i poslednja utakmica ovogodišnjeg izdanja Balkanske lige će se održati na Atletskom stadionu u Kraljevu u nedelju 10. novembra, sa početkom od 14 h. Obzirom da ove premijerne godine BAFL-a, po sistemu takmičenja, prvak se određuje u ligaškom delu, šanse da ponesu ovaj naslov pored srpskog i rumunskog tima imaju i Bugari.

Naime, u prvom kolu Bukurešt je savladao kući Sofiju rezultatom 6:0, zatim je prošle nedelje Sofija kući pobedila Kraljevo rezultatom 27:20. Trenutno u BAFL su Bukurešt Rebels na prvom mestu, Sofia Bears na drugom, a Kraljevo Royal Crowns na poslednjem. Međutim, kako su Bugari u prvom kolu izgubili od Rumuna sa rezultatom od 6:0, već se pravi krug u odnosima pobeda i poraza i velike su šanse da prvaka lige odluči baš predstojeća BAFL utakmica u Kraljevu.

Ako tim Bucaresht Rebels pobedi u Kraljevu, oni postaju BAFL šampioni, ali isto tako ako Kraljevo Royal Crowns pobede goste iz Rumunije sa razlikom većom od 8 poena, onda će srpski tim biti prvak novoformirane međunarodne lige. Ako pak Krune pobede Rebelse sa manje od 8 razlike u tom slučaju bi Sofia Bears bili prvaci, kao tim sa najbolje ostvarenom rezultatskom razlikom.

Aleksandar Simović, mladi lajnbeker domaćih Kruna, iznosi svoja očekivanja pred odlučujuću utakmicu sa Rumunima:

– Ovaj meč utakmica odlučuje o tome ko će biti BAFL šampion, pa shodno tome očekujem dobru i snažnu igru od prvog minuta. Nakon poraza u zadnjim minutima utakmice u Sofiji, sabrali smo se, ispravili greške i spremni dočekujemo goste iz Rumunije.

Jedan od najiskusnijih rumunskih igrača, ofanzivni linijaš Bogdan Tudor o utakmici odluke kaže:

– Znamo da ćemo biti veoma teška utakmica za nas, jer Royal Crowns su veoma dobra ekipa, bez obzira na to što su izgubili poslednju utakmnicu od Bugara. Mi želimo osvojiti Balkansku ligu, i zato moramo nametnuti našu igru kako bi to i učinili. U svakom slučaju siguran sam da će ovo biti spektakularan meč, lep sportski šou za srpske navijače i zato pozivamo sve da u  što većem broju prisustvuju ovoj utakmici.

Pre međunarodne utakmice na stadionu pored Ibra ženski i youth tim Kruna će ugostiti iste timove Beogradskih Vukova u revijalnim prijateljskim utakmicama. Želja organizatora je da se posle odigrane ženske fleg lige i youth lige, devojkama i dečacima pre nastupajućih hladnih dana, pruži još jedna šansa za sportsko nadmetanje i BAFL utakmica se pokazala kao odlična prilka za to. Podsetimo, Vučice su završile nacionalno takmičenje na trećem, a Kraljice na četvrtom mestu, dok su Vučići slavili titulu, a Kraljevići bili četvrti u youth ligi Srbije.