ŽFL: Srbija dobija prve šampionke

718

Posle tri kola Ženske fleg lige, po dva najbolja tima iz grupa „Sever“ i „Jug“, Kragujevac Wild Cats, Hattrick Vojvotkinje Novi Sad, Vučice Beograd i Kraljevo Royal Crowns, boriće se za naslov prvih šampionki Srbije u beskontaktnoj, fleg verziji američkog fudbala, na finalnom turniru, koji se u nedelju, od 13 sati, igra na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, u Kragujevcu.

Zanimljivo da je i prvo finale u muškoj konkurenciji odigrano na ovom kragujevačkom stadionu, 7. novembra 2004. godine, kada su Wild Boarsi postali prvi prvaci Srbije, pobedom nad beogradskim Vukovima – 21:6.

Ženska sekcija ovog kluba, Divlje mačke, koje na ovaj turnir ulaze kao jedini neporaženi tim, pokušaće da iskoriste prednost domaćeg terena i krenu stopama Veprova.

– Nijedan od protivničkih timova nije za potcenjivanje. Svi su na terenu dokazali da zaslužuju da učestvuju u ovom finalu i očekujemo da će dati sve od sebe da osvoje jedno od prva tri mesta. Naravno, mi ćemo se takođe potruditi da opravdamo dosadašnju slavu i održimo perfektan skor. U nedelju se piše istorija ženskog sporta u Srbiji i drago nam je što je čast domaćina finalnog turnira pripala upravo Kragujevcu – rekla je Jovana Dimitrijević, igračica Wild Catsa.

Polufinalni parovi su Vojvotkinje – Royal Crowns i Wild Cats – Vučice, a pobednici će se naći u polufinalu, dok će poraženi igrati za treće mesto.