YOUTH: Finalni turnir u subotu na Adi

678

Debitantska sezona Youth lige Srbije ulazi u subotu u završnicu, finalnim turnirom na stadionu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji, koji startuje u 17 sati.

Šest klubova, raspoređenih u dve grupe takmičilo se u ligaškom delu, a po dva najbolja našla su se na finalnom turniru – Vukovi Beograd i Mladenovac Forestlandersi sa „Severa“, odnosno Kraljevo Royal Crownsi i Čačak Angel Warriorsi iz divizije „Jug“.

U polufinalu sastaće se Vukovi – Anđeoski ratnici i Kraljevske krune – Forestlandersi, posle čega se igraju mečevi za treće i prvo mesto.

Ovo je prvi put da se dečaci uzrasta od 13 do 15 godina takmiče pod punom opremom, a sve zahvaljujući donaciji Internacionalne federacije američkog fudbala (IFAF) i ambasadi SAD u Beogradu, koja je u velikoj meri pomogla oko transporta opreme.

– Finale youth takmičenja biće prava kruna prve sezone, u kojoj smo napravili veliki korak, pre svega u smislu ulaganja u budućnost ovog sporta. Napokon smo bili u situaciji da spustimo granicu treniranja najmlađih , u skladu sa svim potrebnim merama zaštite i neophodnom opremom , što je izuzetan korak ka stvaranju još školovanijih igrača u narednom višegodišnjem periodu. Za to smo zahvalni našim prijateljima iz IFAF i ambasade SAD u Beogradu, koji su nam donacijama omogućili da ovakav projekat i liga uopšte postoji. Nadam se da će narednih godina ona biti i masovnija, ali smo zadovoljni što je ovo takmičenje uopšte počelo – rekao je  predsednik SAAF Vuk Dinčić uoči finalnog turnira.