JLS: Četvrto kolo (ne)donosi rasplet

592

Pretposlednje kolo Juniorske lol.rs lige Srbije, koje se igra ovog vikenda, moglo bi da razreši sve dileme oko putnika u plej-of.

Na „Severu“, Sirmium Legionariesi i Inđija Indiansi, koji su upisali obe pobede, imaju šansu da već sada overe plasman u polufinale, a potom i da u međusobnom duelu odlučuju o prvaku grupe.

Legionari će u subotu, od 13 sati, na terenu 25. maj u Sremskoj Mitrovici, dočekati beogradske Vukove, kojima je neophodna pobeda, kako bi zadržali teoretske šanse za drugo mesto.

U drugom meču, koji je na programu u nedelju, od 12 časova, na terenu SC „Mladost“, Pančevo Panthersi će ugostiti Indianse. Ni Panteri nisu u mnogo boljem položaju od Beograđana, pa je i njima pobeda imperativ.

Sa timom Pančeva smo odradili pripremnu utakmicu nekoliko nedelja pred start lige, u kojoj smo ostvarili neki pozitivan rezultat, iako je taj meč više imao karakter treninga. Panteri su ekipa koja stalno radi na poboljšanju igre, o čemu svedoči i njihova pobeda protiv Vukova, kojom su učinili ligu još zanimljivijom. Naš cilj je da se uigramo do najsitnijih detalja i da ništa ne prepustimo slučaju, na čemu vredno radimo. Nadamo se pobedi, kako bismo osigurali svoje mesto u plej-ofu i potom sa Legionarima odigrali mirne glave – kazao je Ivan Krković, defanzivni koordinatori i trener lajnebekera i defanzivnih bekova Indiansa.

Slobodni su Kikinda Mammothsi, koji su sa tri poraza izgubili sve šanse da se nađu u doigravanju.

Derbi grupe „Jug“ igra se u subotu, od 14 sati, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, gde Wild Boarsi dočekuju Kraljevo Royal Crownse. Pobedom u ovom meču domaći bi osigurali učešće u nokaut fazi, u koju bi najverovatnije ušli sa prvog mesta, dok je Krunama, posle poraza od Ratnika, neophodna pobeda.

Pošto smo pobedili branioce trofeja, čačanske Anđeoske ratnike, na njihovom terenu, u ovu utakmicu ulazimo kao favoriti, ali poštujemo protivnika i nećemo se opuštati. Imali smo tri nedelje da ispravimo greške iz prethodnog susreta i mislim da će tim bolje funkcionisati. U ovoj utakmici bićemo jači za neke startere koji nisu igrali u prethodnoj, dok je sa druge strane Kraljevčanima povređen jedan od ključnih igrača. No, Krune se sigurno neće predavati, pa očekujem dobru utakmicu. Pozivam publiku da nas podrži u što većem broju – rekao je Đorđe Petrović, seniorski reprezentativac iz redova Veprova.

U drugom susretu, koji se igra u nedelju od 14 sati, na stadionu BIP u Čačku, domaći Angel Warriorsi su veliki favoriti protiv Bor Golden Bearsa.

Posle velike pobede nad Kraljevom, u goste nam dolazi ekipa iz Bora. Imamo nekoliko povređenih igraca, ali samo pobeda dolazi u obzir, kako bismo se našli u polufinalu i daljem putu ka odbrani titule. Mislim da dobrom odbranom možemo ostvariti taj cilj – smatra Nikola Radović, lajnbeker Ratnika.

Aktuelni šampioni smatraju da su pobedom nad Krunama napravili odlučujući korak ka plej-ofu, pa ne dovode u pitanje pobede u preostala dva meča.

Nakon poraza u prvoj utakmici uvideli smo gde grešimo i naporno se spremali za utakmicu protiv Kraljeva. Iako smo bili brojčano slabiji, dobili smo taj meč i uspeli da se uključimo u borbu za polufinale. Na predstojeće utakmice gledam kao na dobru pripremu za polufinale, par igrača je povređeno tako da će novi igrači dobiti šansu da steknu malo iskustva – kaže Ivan Ćumurović, risiver Čačana.

Slobodni su Jagodina Strawberry Celtsi.