JLS: 13 veličanstvenih Ratnika slavilo u Kraljevu

569

Kraljevo Royal Crowns – Čačak Angel Warriors 23:38 (2:14, 0:16, 13:0, 8:8)

Atletski stadion. Gledalaca: oko 150.

Kretanje rezultata:

0:8 Stefan Mitrović vraćanje intersepcije 60 jardi, Nikola Radović uspešno pretvaranje za 2 poena.
2:8 Dragan Bukara sejfti.
2:14 Nikola Radović trčanje 3 jarde, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
2:22 Stevan Kovačević trčanje 23 jardi, Miloš Glavonjić uspešno pretvaranje za 2 poena.
2:30 Miloš Glavonjić pas 20 jardi ka Ivanu Čumuroviću, Glavonjić uspešno pretvaranje za 2 poena.
8:30 Leon Milošević vraćanje kikofa 100 jardi, neuspešan PAT.
15:30 Lazar Pejković pas 40 jardi ka Milošu Lukiću, Ivan Živanović uspešan PAT.
23:30 Lazar Pejković pas 45 jardi ka Ivanu Maniću, Manić pretvaranje za 2 poena.
23:38 Glavonjić trčanje 3 jarde, Glavonjić uspešno pretvaranje za 2 poena.

Stigli su Čačani sa samo 13 igrača u Kraljevo i odneli veliku pobedu, koja ih posle poraza od Divljih veprova na početku šampinata, na velika vrata vraaća u borbu za polufinale Juniorske lol.rs lige Srbije. Iako ove sezone imaju velikih problema sa rosterom, koji broji 19 igrača, Čačani su uspeli da još jednom naprave veliki uspeh.

– Imali smo nekoliko povređenih igrača, zbog čega smo na teren izašli sa samo 13 igrača. Tim mi je ovaj uspeh i pobeda u Kraljevu draža. Presrećan sam zbog ovih klinaca, zaslužili su – rekao je Saša Stojanović, trener Čačana posle meča.

Na terenu se brojčana nadmoćnost Kruna gotovo nije ni videla. naročito u prvom poluvremenu. Anđeoski ratnici su delovali moćno, ponetiravši tačdauno četiri puta, posle čega su čak tri puta uspeli i da pretvore za dva poena. Rezultat je bio 30:2 za goste.

Ostali su malo bez daha u trećoj deonici, u kojoj su domaćini uspeli da smanje prednost i nagoveste mogući preokret sa dva postignuta tačdauna. Poslednja deonica, u kojoj su tačdaunom Ivana Manića (pas Lazar Pejković) uspeli da tri minuta pre kraja stignu na samo tačdaun razlike, ali su Čačani smogli snage da odgovore na pravi način.

Miloš Glavonjić, MVP utakmice, je  trčanjem razvejao sve nade domaćina i postavio konačan rezultat, koji Čačane najverovatnije vodi u plej of Juniorske lol.rs lige Srbije.

Kraljevskim Krunama sada preostaje da, ukoliko žele plasman u polufinale, pokušaju da se vade u direktnom obračunu sa Divljim veprovima iz Kragujevca, koja je bila slobodna u ovom kolu.

U ovom kolu je odložen duel između Golden Bearsa iz Bora i Kelta iz Jagodine.