ŽFL: Ambasada SAD i Kraljice protiv raka dojke

722

U nedelju 13, oktobra Kraljevske Krune će biti domaćini trećeg turnira Ženske lige, kao i trećeg kola juniorske Lige. Na oba sportska događaja Kraljevske Krune će sprovoditi kampanju borbe protiv raka dojke i prevencije od ove opake bolesti.

Treći susret devojaka iz grupe Jug dogodiće se u nedelju od 10:30 h, na otvorenom terenu sportskog centra “Okanik”, u Mataruškoj banji, kraj Kraljeva. Posle dva turnira Kraljice na svom terenu dočekuju za sada nepobedive Divlje mačke i glavne rivalke iz Obrenovca, koje im stoje na daljem putu za plej of. Devojke Kraljevskih Kruna, kao i Obrenovac Hawks će igrati odlučujući turnir da učešće u daljoj borbi za titulu prvakinja Srbije.

Svetlana Gajić, kapiten i jedna od QB Kraljica iznosi svoja očekivanja:

– Očekujem pre svega fer i korektnu igru, ali bih takođe volela da se što veći broj ljudi priključi našoj humanitarnoj akciji. Naravno rezultat je veoma bitan jer odlučuje o prolasku u play of. Vredno smo trenirale i daćemo sve od sebe da ostvarimo neophodnu pobedu. 

Na ovom meču prodavaće se majice, čijom kupovinom, po ceni koju svako sam određuje, svako pomaže borbu protiv raka dojke. Inače, Kraljevčanke su saradnice u aktivnostima, kojima se obeležava oktobar kao mesec borbe protiv raka dojke, a čiji je nosilac program “Milion razloga zašto”, koji sprovodi ambasada SAD, u saradnji sa parnerima B92, AVON i Nacionalnom asocijacijom lečenih od raka (NALOR). U okviru ove akcije, ambasada SAD organizuje dan ranije (12. oktobra) šetnju za podizanje svesti o ovoj bolesti, kao i promociju značaja preventivnih pregleda.

U okviru grupe Sever, na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Kikindi, u nedelju od 14 časova, na programu će biti i turnir na kome će se sastati Vojvotkinje iz Novog Sada, Pančevo Panthers, Kikinda Mammoths i Vučice iz Beograda.