JLS: Bitka za plej-of se nastavlja

539

Ovog vikenda Juniorska lol.rs liga Srbije ulazi u treće kolo, koje bi moglo dati odgovore na mnoga pitanja.

U premijernom susretu grupe „Sever“, u subotu, od 15 sati, na stadionu OŠ „Jovan Popović“ u Inđiji, domaći Indiansi su po svemu do sada viđenom veliki favoriti protiv Kikinda Mammothsa, koji su ubedljivo poraženi u oba ovosezonska meča.

Sa druge strane, u susretu Vukova i Pančevo Panthersa, koji je na programu u nedelju, od 13 sati, na stadionu na Adi Ciganliji, poraz bi jednom od ova dva tima mogao da svede šanse za plasman u plej-of u domen teorije. Podsetimo, Vukovi su posle poraza na premijeri od Inđije, u prošlom kolu savladali autsajdere, Mamute, dok su Pančevci na debiju u drugom kolu izgubili od Sirmium Legionariesa, koji su posle dve pobede slobodni u ovom kolu.

U grupi „Jug“ na programu je samo jedan meč, s obzirom na to da je susret Bor Golden Bearsa i Jagodina Strawberry Celtsa odložen, a Kragujevac Wild Boarsi slobodni.

Pobednik komšijskog derbija između Kraljevo Royal Crownsa i Čačak Angel Warriorsa, koji se igra u nedelju, od 15 časova, na Atletskom stadionu u gradu na Ibru, steći će velike šanse da se nađe u polufinalu. Kraljevčani su lako izašli na kraj sa oba dosadašnja rivala (Golden Bearsima i Strawberry Celtsima), dok su Ratnici debitovali u prošlom kolu, porazom od Divljih veprova na svom terenu (28:20).

– Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu, u kojoj će se naš tim boriti za još jednu pobedu u nizu. Nadam se da će naslov derbija koji naša utakmica nosi, doneti pobedu i u borbi protiv raka dojke, a ne samo na terenu – kaže defanzivac Kraljevčana, Aleksandar Simović.

Krune će na ovoj utakmici, kao i na turniru ženskih timova, sprovesti kampanju protiv raka dojke za promociju prevencije od ove opake bolesti, kroz program „Milion razloga zašto“, a sve u saradnji sa Američkom ambasadom u Srbiji, kompanijom AVON, Fondom B92 i Nacionalnom organizacijom lečenih od raka. Kraljevčani će prodavati majice te kampanje, po ceni koju kupci žele ili mogu da priušte, posle čega će sav novac uplatiti na račun organizacije za borbu protiv raka. Krune su pozvale sve koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju.