Startuju Youth i Ženska liga

938

Samo nedelju dana nakon što je reprezentacija Srbije izborila opstanak u B grupi Evropskog prvenstva, u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala kreću nove aktivnosti.

Naime, ovog vikenda startovaće dva potpuno nova takmičenja na ovim prostorima – Youth liga Srbije (za dečake rođene 1998. godine i kasnije) i Ženska fleg liga.

Sistem oba takmičenja je identičan. Timovi podeljeni u dve grupe sastajaće se međusobno na tri turnira, po sistemu svako sa sakim, posle čega će po dva najbolja izboriti plasman na finalni turnir, 26. oktobra.

U grupi Sever Youth lige, Mladenovac Forestlandersi, SBB Vukovi Beograd i Belgrade Blue Dragonsi prvo kolo odigraće u Mladenovcu, u subotu od 14 sati, na stadionu Drapšin. Vukovi će biti domaćini dve nedelje kasnije, a Zmajevi 13. oktobra.

Grupa Jug startovaće u nedelju, od 14 časova, na Atletskom stadionu u Kraljevu, gde će Royal Crownsi ugostiti Čačak Angel Warriorse i KAF Požarevac. Turnir u Čačku na programu je 28. septembra, a u Požarevcu 13. oktobra.

Dame iz severne grupe, koju čine Hattrick Vojvotkinje Novi Sad, Pančevo Panthers, Kikinda Orange Tribe i Vučice Beograd, prvo kolo odigraće u nedelju, od 14 sati, na terenu kraj Hale sportova u Pančevu, 14 dana kasnije sastaće se u Novom Sadu, a 13. oktobra u Kikindi.

U grupi Jug za dva mesta na finalnom turniru boriće se Kragujevac Wild Cats, Kraljevo Royal Crowns, Obrenovac Hawks i Bor Golden Bears. Nadmetanje će započeti u nedelju, od 15 sati, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, a potom će snage odmeriti u Kraljevu (28. septembar) i Obrenovcu (13. oktobar).