Juniori Austrije odbranili titulu prvaka Evrope

553

Juniori Austrije (igrači do 19 godina) odbranili su titulu šampiona Evrope, pobedom nad Francuzima – 21:12 (7:6, 7:0, 0:0, 7:6), u finalu Evropskog prvenstva, održanog u Nemačkoj.

U ratu veoma čvrstih odbrana Austrijanci su napravili prevagu tačdaunom u drugoj četvrtini (14:6), a Francuzi su ponovo uspeli da uhvate priključak tek u poslednjoj deonici. Međutim, dva i po minuta pre kraja susreta MVP meča i najbolji igrač turnira, austrijski raninbek Matijas Kigerl, otklonio je sve dileme oko pobednika.

Bronza je pripala Nemcima, koji su bez većih problema izašli na kraj sa Dancima – 48:18.

Juniori zemlje sa kojom će Srbija u subotu igrati na otvaranju seniorskog Evropskog prvenstva B grupe – Danske, u polufinalu su izgubili od Francuske (33:27), a malo je nedostajalo da se domognu borbe za šampionski pehar, jer su imali vođstvo (27:26) do 57 sekundi pre kraja, kada su Francuzi postigli tačdaun pasom za 35 jardi. Danci su prethodno u četvrtfinalu bili bolji od Šveđana – 27:19.

U drugom polufinalu Austrijanci su neočekivano lako savladali Nemce (28:6). Sve je bilo rešeno u trećoj četvrtini, posle koje je na semaforu stajalo 28:0, a Nemci su do počasnog tačdauna došli minut i po pre kraja meča.

Podsetimo, naša juniorska selekcija je u finalu kvalifikacionog turnira „Četiri nacije“ poražena od Holandije, koju je kasnije u baražu eliminisala Švedska.

FOTO: EFAF