Rastko Jokić: Možemo do trona

1454

Završne pripreme reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo B grupe u punom su jeku. Za 45 mesta u autobusu za Milano  selektoru Šonu Embriju na Adi Ciganliji pokušava da se nametne 59 igrača, od kojih kostur čine momci koji su prošle godine bili deo istorijskog osvajanja C Prvenstva Evrope, ali tu je i dosta novih lica. Jedno je sigurno, mesto nikome nije zagarantovano i svako će morati da pruži maksimum ukoliko želi da nosi dres našeg nacionalnog tima na ovom izuzetno jakom takmičenju.

Jedan od debitanata je Rastko Jokić, kvoterbek koji je po povratku iz Amerike imao fantastičnu sezonu u novosadskim GAT Dukesima. Vođa napada Novosađana u minulom šampionatu imao je najviše bačenih pasova za tačdaun (18), pa je sa pravom gotovo jednoglasno proglašen za ofanzivnog MVP-a Sportklub Superlige.

Po završetku sezone potencijalni reprezentativci nisu gubili vreme. Jednom nedeljno okupljali su se u Pančevu, a u međuvremenu su u svojim klubovima radili po planu koji im je dao stručni štab.

Sezona je nedavno završena, pa smo svi ostali u dobroj formi, koju smo održavali tokom prvog dela priprema. U prvoj fazi smo samo zagrebali po površini, a tek sada je došlo ono pravo. Dublje smo ušli u sve što se od nas očekuje, zasukali rukave i zaista se svi trudimo da se što bolje pripremimo za ovo jako takmičenje. Svakim treningom postajemo sve bolji i uigraniji – smatra Jokić.

I sam Embri, u intervjuu za naš zvanični sajt, rekao je za Jokića da je odličan kvoterbek, da ima veliko poverenje u njega i da je daleko bolje rešenje od prošlogodišnjeg.

Svakako da gode pohvale od jednog takvog stručnjaka. Njegova velika očekivanja ne predstavljaju mi dodatni teret, jer sam i sam pred sebe postavio visoke ciljeve, tako da sam donekle i očekivao takvo poverenje.I saigrači su me dobro prihvatili,poznajem većinu njih, tako da nije bilo nikakvih problema da se uklopim -kaže Jokić.

Reprezentaciju Srbije u Milanu očekuju dva izuzetno teška meča, u okviru A grupe, sa Danskom (31. avgusta) i Češkom (2. septembra), a ako se sve kockice poklope i finale sa najboljim timom grupe B (Italija, Velika Britanija ili Španija).

– Odgledali smo snimke utakmica naših rivala i potrudićemo se da ih što bolje izanaliziramo. Jasno je vidljivo da su to izuzetno kvalitetne selekcije i sigurno da neće biti nimalo lako nadigrati ih. Sa druge strane, verujem u svoj tim, ulažemo dosta truda i nadam se da ćemo na kraju podići šampionski pehar – zaključio je Jokić.

Fotografije sa trening kampa reprezentacije Srbije na Adi Ciganliji možete videti u galeriji na našoj zvaničnoj facebook strani.