SERBIAN BOWL: Dupla titula Vukova

801

SBB Vukovi Beograd – PBB Wild Boars Kragujevac 42:0 (6:0, 15:0, 14:0, 7:0)

Stadion: na Adi Cigalniji. Gledalaca: oko 800.

Kretanje rezultata:

6:0 Lens Krizin pas 20 jardi ka Toniju Vašingtonu, Mario Lugonja neuspešno pretvaranje za 2 poena.
14:0 Krizin pas 28 jardi ka Lugonji, Mihailo Josović pretvaranje za 2 poena.
21:0 Krizin pas 35 jardi ka Josoviću, Milan Matović uspešan PAT.
28:0 Krizin pas 29  jardi ka Filipu Stojanoviću,  Matović uspešan PAT.
35:0 Krizin pas 10 jardi ka Vašingtonu, Matović uspešan PAT.
42:0 Vašington vraćanje intersepcije 98 jardi, Matović uspešan PAT.

Beogradski SBB Vukovi odbranili su titulu šampiona Srbije, a ujedno i vratili pehar CEFL-a u svoje vitrine, pošto su u objedinjenom finalu, na stadionu na Adi Ciganliji, ubedljivo savladali „večitog rivala“, kragujevačke PBB Wild Boarse, rezultatom 42:0. Sasvim očekivano Beograđani su na kraju podigli dva pehara, jer su dominirali tokom cele sezone, lako izlazeći na kraj sa svim protivnicima.

Povredama oslabljeni Veprovi odolevali su naletima silnog protivnika samo do finiša prvog poluvremena, najviše zahvaljujući dobroj odbrani, koja je na terenu provela veći deo prvog poluvremena. Ipak, američki kvoterbek Lens Krizin uspeo je da pronađe ključ za protivničku defanzivu pasom ka sunarodniku Toniju Vašingtonu.

Potom su Beograđani sa još dva tačdauna praktično rešili utakmicu u svoju korist do odlaska na odmor, pa je bilo samo pitanje sa kojom  će razlikom dobiti utakmicu. Drugi deo susreta obeležila su trčanja dva Mihaila na obe strane, Josovića na jednoj i Novakovića na drugoj, ali promena odnosa snaga na terenu nije bilo. Vukovi su i dalje uspevali da nađu put do end zone protivnika, što Kragujevčanima nikako nije polazilo za rukom.

Tokom celog meča bilo je očigledno da napad Kragujevčana ne uspeva da se izbori i ozbiljnije pripreti Vukovima, zbog čega je vrlo malo vremena provodio na terenu. Odbrana domaćih je bila naročito ubojita tokom prvog poluvremena, dok se nije povredio Pol Vrajt, koji u drugom delu nije nastupao, pa su se lanci malo češće pomerali napred, ali nedovojlno da bi se i poentiralo. Sa druge strane, velika bitka vođena je između napada Vukova i odbrane Kragujevčana, koja je dugo odolevala, u nekoliko navrata uspela i da potpuno zaustavi protivnika, ali su fantastični Lens Krizin i Mihailo Josović, uz solidan rad ofanzivne linije, ipak uspevali da sprovedu loptu do najbranjenije zone Divljih veprova.

Gosti su najbliži postizanju poena bili u poslednjoj deonici, kada su ušli u crvenu zonu Beograđana, ali je odbrana Vukova fantastično reagovala. Na poziciji defanzivnog beka našao se Toni Vašington, koji je presekao pas Stefana Stefanovića nadomak svoje end zone i kao metak istrčao za tačdaun.

Bili su to poslednji poeni na utakmici, ali i poslednja šansa Divljih veprova da bi mogli bar da dođu do počasnih poena, pa su dve titule zasluženo otišle u ruke „čopora sa Ade“.

Za MVP-a utakmice, po izboru „Sportskog žurnala“, izabran je Mihailo Josović, raningbek SBB Vukova.