FLEG: Legionari do trofeja posle 2 produžetka

999

Seniori nisu uspeli da sačuvaju status člana elitne Sportklub Superlige, ali da za budućnost Sirmium Legionara ne treba brinuti, pokazali su flegovci iz Sremske Mitrovice, koji su još osvojili titulu prvaka Srbije u ovoj kategoriji. Na finalnom turniru fleg lige, održanom na stadionu “Tabane” u Jagodini, oni su potvrdili dugogodišnju dominaciju, ali i još jednom pokazali da je ovaj program donosi najbolji rezultat u konkurenciji najmlađih članova Srpske asocijacije američkog fudbala.

U konkurenciji dečaka šest najboljih timova Srbije, koji su se na finalni turnir plasirali preko kvalifikacionih turnira tokom cele sezone, Legionari su u finalu savladali Indianse iz Inđije rezultatom 32:26, ali posle velike borbe, puno uzbuđenja i čak dva produžetka, baš kako to i dolikuje duelu dve najbolje ekipe u ovoj konkurenciji. Izabranici trenera Darka Štablera imali su više prisebnosti  i koncentracije u odlučujućim trenucima i na kraju se radovali novom trofeju. Posle regularnog dela meča, rezultat je bio 20:20, pa je pobednik bio odlučen tek posle dodatnih razigravanja.

Ekipe su na finalnom turniru bile podeljene u dve grupe. U grupi G učestvovali su Inđija Indiansi, SBB Vukovi Beograd I Kraljevo Royal Crowns. Grupu H činili su Sirmium Legionaries, domaći Strowbery Celts i Bor Avala Golden Bears.

Rezultati grupe G:

  • Indians Inđija – SBB Vukovi Beograd 40:19
  • Royal Crowns Kraljevo – SBB Vukovi Beograd 40:24
  • Indians Inđija – Royal Crowns Kraljevo 32:18

Tabela: Inđija Indians 2-0, Kraljevo Royal Crowns 1-1, SBB Vukovi Beograd 0-2.

Rezultati grupe H:

  • Avala Golden Bears Bor – Strawberry Celts Jagodina 31:26
  • Sirmium Legionaries SM – Strawberry Celts Jagodina 31:26
  • Avala Golden Bears Bor – Sirmium Legionaries SM 19:39

Tabela: Sirmium Legionaries 2-0,  Bor Avala Golden Bears 1-1, Strawberry Celts 0-2.

U meču za treće mesto igrali su kraljevske Krune i Golden Bearsi, a u “malom finalu” bolji su bili Borani, koji su trijumfovali rezultatom 38:19.