Pukla stotka u Nišu, Panteri slave Vukove

788

Niš Imperatori – SBB Vukovi Beograd 32:68 (15:20, 7:28, 3:9, 7:11)

Stadion: pomoćni “Čair”. Gledalaca: oko 200.
Kretanje rezultata:
0:6 Lens Krizin pas 10 jardi za Tonija Vašingtona, neuspešno pretvaranje.
6:6 Šejn Vong pas 30 jardi za Deonte Gista, neuspešan PAT.
6:12 Lens Krizin pas 20 jardi za Tonija Vašingtona, neuspešno pretvaranje.
8:12 Tadija Zajić presečena lopta prilikom pretvaranja za 2 poena.
8:20 Krizin pas 50 jardi za Stojanovića, Majstorović pretvaranje za 2 poena.
15:20 Roli Adenmounsen trčanje 5 jardi, Vlada Ćirković uspešan PAT.
15:27 Krizin trčanje 5 jardi, Milan Matović uspešan PAT.
15:34 David Lukić pas 10 jardi za Tonija Vašingtona, Matović uspešan PAT.
15:41 Pavle Plamenac trčanje 3 jarde, Matović uspešan PAT.
22:41 Deonte Gist vraćanje kikofa 90 jardi, Vlada Ćirkovića uspešan PAT.
22:48 Lukić pas 40 jardi za Marka Marića, Matović uspešan PAT.
25:48 Vlada Ćirković fild gol 30 jardi.
25:55 Majstorović trčanje 5 jardi, Matović uspešan PAT.
25:57 sejfti.
25:65 Lukić pas 5 jardi ka Vojinu Miliću, Milić pretvaranje za 2 poena.
32:65 Šejn Vong trčanje 5 jardi, Ćirković uspešan PAT.
32:68 Srđan Stanojev fild gold 30 jardi.

Pošto je ovo bio poslednji meč domaće Sportklub Superlige, Imperatorima i Vukovima ishod meča nije značio ništa do prestiža. Međutim, sa zebnjom su kretanje rezultata iz Niša pratili Kraljevo Rojal Kraunsi i Panteri iz Pančeva, jer im je od ishoda ovog duela zavisio opstanak.

Doduše, mnogo lagodine je bilo timu iz grada na Tamišu, kojem je za opstanak trebala pobeda apsolutnih favorita i aktuelnih šampiona Vukova iz Beograda, dok su se Krune nadale u čudo i iznenađenje godine koje su trebale da prirede Nišlije. To se ipak nije dogodilo.

Istina, Nišlije su hrabro ušle u duel sa velikim rivalom. Na tačdaun Vašingtona, odgovorili su istom merom preko Deonte Gista. Ponovo su Vukovi postigli tačdaun, a Imperatori vraćanjem presečene lopte prilikom pokušaja pretvaranja za 2 poena ponovo pokazali zube.

Usledila je još jedna razmena tačdaunova, ponovo su na ulazak čopora u end zonu domaćini odreagovali na isti način, ali ovog puta uspevši da pretvore za dva poena i skor 15:20, kojim je i završena prva četvrtina. Revolveraški obračun ulivao je u tim trenucima nadu Kraljevčanima da bi još poneki „zalutali metak“ mogao da napravi problem Vukovima, ali se to ipak nije desilo.

Ono što se dogodilo u nastavku, videli smo toliko puta ove godine. Vukovi su dodali gas, sabrali odbranu i vrlo brzo je na semaforu, već do velikog odmora, stajalo velikih i nedostižnih 48:22. Do kraja meča više nije bilo dileme ko će slaviti u ovom susretu, a publika je mogla da uživa u velikom broju poena na obe strane, ukupno 100 na celom meču.

Na kraju su Nišlije zauzele 5 poziciju na tabeli Sportklub Superlige, prvu ispod plej of crte. Iako su imali skor 2-5, baš kao i Pančevo Panthersi i Kraljevo Royal Crownsi, zbog najbolje poen razlike u međusobnim mečevima sa ove dve ekipe, isplivali su kao najbolji u krugu, dok su Kraljevčani ostali bez elite.

Što se Vukova tiče, oni će sledećeg vikenda igrati polufinalni meč plej ofa protiv gradskih rivala, Beograd Blue Dragonsa, koji su danas savladali Sirmium Legionare.