Majk Kob o kampu Kruna: Dosegnite svoje limite

530

Zvezda drugog međunarodnog kampa za igrače, ujedno i trenerske klinike, koji se održava od ponedeljka u Kraljevu, u organizaciji Royal Crownsa i Srpske asocijacije američkog fudbala, svakako je trener i bivši tajtend NFL timova Cincinnati Bengals i Chicago Bears, Majkl Kob.

Sa njim u grad na Ibru dolazi još osmorica američkih trenera, među kojima su Majk Kokran (glavni trener i ofanzivni koordinator na Southern Nazarene Univerzitetu, Oklahoma), Majka Anderson (trener CB na SNU), Huan Redmon (trener i asistent na SNU), Džon Alen (defanzivni koordinator na Southern Assemblies of God Univerzitetu, Teksas), Patrik Meklang (trener OL/DL u Washington Public Schools Warrior timu, Oklahoma), Kreg Hikson (glavni trener u srednjoj školi Perry HS, Oklahoma), kao i četvorica aktivnih igrača, koji će im pomagati u radu.

Kob je bio draftovan u prvoj rundi 1977. godine, od strane pomenutih Bengalsa u kojima je proveo jednu sezonu, a potom četiri u Bersima. Potom je igrao u USFL ligi gde je predvodio Michigan Pantherse šampionskog pehara.

Nema sumnje da će iskusni Amerikanac imati čemu da nauči naše igrače, kojima rad sa ovakvim stručnjacima mnogo znači.

– Ne samo ja, već svi mi treneri koji dolazimo smo veoma srećni što ćemo boraviti u Srbiji, i prenositi znanje iz sporta koji je broj jedan u Americi. Nisam previše upoznat sa nivoom američkog fudbala u Srbiji, ali evo prilike da iz prve ruke sve sagledam. Želimo da prenesemo našu stručnost i znanje o fudbalu i da pomognemo onima koji žele da se razviju i unaprede – rekao je Kob.

O Srbiji ne zna puno toga, ali je čuo dosta dobrih stvari o ovdašnjim žiteljima.

– Po prvi put dolazim u Srbiju, tako da je moje znanje o toj zemlji dosta ograničeno. Zanimljivo je to da sam nedavno gledao emisiju na televiziji gde su prikazali konstrukciju velikog mosta u Beogradu, na ponos naroda koji pokazuje njihovu odvažnost. Tako da sam veoma radostan što ću upoznati i graditi prijateljstva sa ljudima u Srbiji.

On  je još kao srednjoškolac bio imenovan za najboljeg igrača svog grada i u košarci i u američkom fudbalu. Nakon toga ga je regrutovao Mičigen Stejt Univerzitet, gde je bio među najboljim igračima Big Ten konferencije 1975. i ’76 godine. Bio je „Letterman“ četiri godine, što znači da se istakao kako kao student tako i kao igrač. Sudeći po svemu navedenom sigurno zna recept za uspeh.

– Bilo kada možete dosegnuti uspeh. Obično on dođe iz napornog rada, posvećenosti i žrtvovanja i potrebno je da postavite ciljeve i vaš snove tako da ih možete ostvariti. Poručujem igračima da dođu spremni za naporan rad i budu voljni da dosegnu svoje limite – zaključio je Kob.

Podsetimo, prva kamp/klinika, namenjena seniorima i juniorima starijim od 16 godina, održaće se 17, 18. i 19. juna, a drugi kamp namenjen youth uzrastu, 15 godina i mlađi, biće 20, 21. i 22. juna.

Prijave se primaju do 15. juna za prvi, odnosno do 20. za drugi kamp, preko zvaničnog sajta kampa www.rcfootballcamp.com, gde se mogu videti i detaljnije informacije.