PLS – SEVER: Mamuti overili baraž, kasno buđenje Lavova

733

Kikinda Mammoths – Vršac Lavovi 21:12 (7:0, 7:0, 0:0, 7:12)

Stadion: “Delija. Gledalaca: oko 150.
Kretanje rezultata:
7:0 Branislav Fekete pas 75 jardi ka Rudolfu Sabu, Matija Almaši uspešan PAT.
14:0 Aleksandar Simulov trčanje 68 jardi, Almaši uspešan PAT.
14:6 Dobrosav Manić pas 4 jarde ka Ivanu Trniniću, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
21:6 Dragan Đomparin vraćanje intersepcije 30 jardi, Almaši uspešan PAT.
21:12 Manić pas 60 jardi ka Saši Jokiću, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

Mamuti iz Kikinde su četvrtim trijumfom u Prvoj ligi Srbije – grupa Sever, overili plasman u baraž, u kojem će se, kao drugoplasirana ekipa svoje grupe sastati sa Indiansima iz Inđije.

Tako je jedna od najmlađih ekipa u Srbiji, osvajanjem vicešampionske titule u severnoj diviziji, odmah iza Vrbas Hantersa, napravila veliki uspeh i pokazala da iz godine u godinu napreduje, pa će bez velike tenzije izaći na megdan favorizovanim Inđijcima u borbi za plasman u elitnu Sportklub Superligu.

Očekivalo se da domaćin neće lako izaći na kraj sa Lavovima, koji su se u ovoj povratničkog sezoni pokazali mnogima pokazali kao tvrd orah. Vrščani su imali i gram nade da se čak i oni plasiraju u baraž, ali je sama pobeda (trebalo im 19 poena razlike) ipak bila preveliki zalogaj za tim iz Sterijinog grada.

Da iznenađenja ipak neće biti, najavio je već na samom početku meča kvoterbek Branislav Fekete, koji je uposlio Rudolfa Sabu i kompletirao pas dug 75 jardi pre nego što je hvatač Kikinđana utrčao u end zonu. Dok je odbrana Mamuta odlično odrađivala posao, raslo je preimućstvo domaćina, pa je do velikog odmora prednost udvostručena posle dugog trčanja Aleksandra Simulova.

Već tada je bilo jasno da će u nastavku meča gosti teško moći da dođu do neophodne pobede, ali se nisu predavali. Buđenje Lavova je ipak usledilo prekasno, tek u poslednjem periodu. Dobrosav Manić, kvoterbek Vrščana, priveo je kraju napad za tačdaun upošljavanjem Aleksandra Trninića, kada je njegov napad bio nadomak end zone.

Napad domaćih je stao, ali je odbrana odradila odličan posao. Tačnije, kada su gosti došli do šanse da organizuju drajv za izjednačenje, sjajno je reagovao Dragan Djompšarin, koji je presekao Manićev pas, a zatim i vratio loptu do end zone protivnika za 21:6.

Sve što su gosti uspeli da urade do kraja meča, bilo je da još jednom poentiraju i poraz učine podnošljivijim.