PLS Sever: Grofovi protiv Vitezova za prvi trijumf

760

Susret poslednjeg kola Prve lige Srbije grupa Sever između Grofova iz Novog Kneževca i Klek Knightsa nema prevelikog rezultatskog značaja za ova dva tima, ali bi pobeda Vitezova mogla dodatno da zakomplikuje borbu u međusobnom duelu Kikinda Mammothsa i Vršac Lavova za poslednje mesto u baražu.

Naime, u slučaju poraza Klečana, Vrščanima bi bila dovoljna pobeda nad Mamutima bilo kojom razlikom, dok bi u slučaju trijumfa Knightsa, Lavovi morali da slave sa bar 19 poena „viška“.

Grofovi su doživeli sva četiri poraza u ovoj sezoni, pa su prikovani za dno tabele, dok Vitezovi imaju polovičan učinak – dve pobede i poraza, ali čak i da pobede ne bi mogli do drugog mesta, zbog negativne razlike u duelima sa Mamutima i Lavovima.

Zanimljivo da su Grofovi prvu utakmicu pod zaštitnom opremom odigrali upravo protiv Klečana, 16. marta 2008. godine, kada su gosti slavili u Novom Kneževcu – 92:0. Tada su se razvile i dobri odnosi između ovih timova, koji su potom odigrali četiri prijateljske i jednu prvenstvenu utakmicu, a svaki put Vitezovi su sa terena izlazili kao pobednici.

Međutim, posle dobre partije u prošlom kolu u Vršcu, gde su vodili sve do poslednje deonice, Grofovi žele da konačno upišu trijumf. Defanzivni linijaš Vasilije Mekić, koji je uz Vladimira Pavlova, Ozrena Jonjina i Vanju Ivoševića, jedini preostali aktivni akter tog istorijskog meča iz redova Grofova, smatra da je ključ pobede u zaustavljanju Igora Vukoja.

Dolazi nam ekipa sa kojom smo se dosta puta sastajali i svaki put bili poraženi, ali je uvek bio uočljiv napredak u odnosu na prvi meč. Sada je neko drugo vreme, Klek je napustilo dosta igrača, došli su neki mlađi, ali ono što je uvek prva asocijacija na Klek je najbolji srpski igrač američkog fudbala, Igor Vukoje. Ukoliko njega zaustavimo značajno ćemo otupeti oštricu napada Kleka i u tome vidim šansu za pobedu – rekao je Mekić.

Utakmica je na programu u nedelju, na stadionu FK Obilić u Novom Kneževcu, sa početkom u 15 sati.