PLS Sever: Celtisi čekaju Lovce

684

Duel komšija i starih poznanika u poslednjem kolu Prve lige Srbije grupa Sever nema rezultatski značaj. Vrbas Huntersi sa prve pozicije ulaze u baraž za plasman u Superligu, dok će podmlađeni Sombor Celtisi sezonu završiti na pretposlednjem mestu.

Domaći Celtisi su doživeli smenu generacija, pa su žrtvovali ovu sezonu zarad planskog podmlađivanja ekipe i konačnog uspostavljanja mlađih kategorija kluba, sa kojima će raditi igrači koji su se povukli iz aktivnog bavljenja ovim sportom.

Iako igramo protiv prvoplasirane ekipe, verujem da naša ekipa ima šansu da iznenadi tim iz Vrbasa i da pruži dobar otpor. U nedelju će ekipa po prvi put ove sezone na teren izaći u skoro kompletnom sastavu i očekujem dobru borbu – rekao je igrač ofanzine linije Sombora, Vladimir Sotin.

Sa druge strane, Lovci su u prošlom kolu upisali najvažniju pobedu u sezoni, nad direktnim konkurentom za osvajanje prvog mesta, Kikinda Mammothsima (20:10), pa će se za mesto u eliti boriti sa Mladenovac Forestlandersima. Zasluženo su se neporaženi Huntersi našli na prvoj poziciji, jer su do sada daleko najefikasniji tim (132 poena) i najbolja odbrana (30 poena), a taj trend žele da nastave i u poslednjem kolu, kako bi spremni dočekali duel sa Mladenovčanima.

Susret Celtisa i Huntersa igra se u nedelju, na stadionu PIK u Somboru, od 13 sati.