PLS JUG: Bor do prvih četvrtina, Pastuvima pobeda!

708

Avala Bor Golden Bears – Požarevac Pastuvi 16:39 (8:0, 0:20, 8:7, 0:12)

Teren Savača. Gledalaca: oko 50.
Kretanje rezultata:
8:0 Miloš Marjanović 1 jard trčanje, Marjanović pretvaranje za 2 poena.
8:7 Miloš Marjanović pas 19 jardi ka Dejanu Justinoviću, uspešan PAT.
8:13 Marjanović trčanje 8 jardi, neuspešan PAT.
8:20 Marjanović pas 20 jardi ka Justinoviću, uspešan PAT.
8:27 Đorđe Marković vraćanje intersepcije 20 jardi, uspešan PAT.
16:27 Miloš Marjanović pas 15 jardi ka Blagojčetu Mihajloviću, Marjanović uspešan PAT.
16:33 Marjanović trčanje 8 jardi, neuspešan PAT.
16:39 Marjanović pas 50 jardi ka Justinoviću, neuspešan PAT.

Posle utakmice u Boru, verovatno su oba tabora zadovoljna postignutim. Domaćini su prvi put ove sezone pokazali da nisu previše daleko od ostalih ekipa, a činjenica da su uspeli da budu bolji u dve četvrtine, govori da među Medvedima ipak ima potencijala. Sa druge strane, gosti su došli do drugog trijumfa ove sezone, što svakako raduje Požarevljane.

Borani su odlično počeli meč, pa je posle trčanja Miloša Marjanovića, jednog od dvojice kvoterbekova sa istim imenom na ovoj utakmici, na semaforu stajao iznenađujući rezultat (8:0), koji je ostao do kraja prve deonice.

Trgli su se Pastuvi u nastavku, a na drugoj strani je Miloš Marjanović, samo iz tabora Požarevljana, sa dva pasa ka hvataču Dejanu Justinoviću i jednim trčanjem za tačdaun, postavio stvari na svoje mesto. Bilo je to dovoljno da gosti odu na veliki odmor sa solidnom prednošću i rukijima u seniorskoj konkurenciji ne dozvole da iznenade.

Iako su rezultatski dobili i treću četvrtinu, Borani su tim poenima samo smanjili prednost koju je posle vraćene intersepcije na 27:8 povećao Đorđe Marković.

Do kraja meča, najkorisniji igrač meča, Miloš Marjanović, onaj iz redova Pastuva, postigao je još 2 tačdauna za na kraju ubedljiv trijumf gostiju.

Akteri meča imali su sreću, jer su i pored nepovoljne vremenske prognoze veći deo utakmice odigrali po idealnom vremenu, a tek u poslednjem periodu kiša je malo pokvarila ovaj zanimljiv meč.