PLS Sever: Ranjeni Vitezovi dočekuju Somborce

844

Posle poraza u Kikindi, Vitezovi su praktično izgubili sve šanse da se ove godine nađu u baražu za Superligu, tako da utakmica koja se igra u nedelju, od 16 sati, na Vojnom stadionu u Zrenjaninu, za njih nema preteran rezultatski značaj sem prestiža, kao i sticanja preko potrebnog iskustva. Sa druge strane Sombor Celtisi su posle pobede nad ekipom Grofova zadržali teoretske šanse da se nađu u baražu, ali morale bi mnoge kockice da se slože da bi se tako nešto i desilo.

Ipak, pitaju se i Vitezovi, pogotovo što se u ekipu vraća nosilac Igor Vukoje, koji je propustio meč sa Mamutima. Naravno, tu je i faktor domaćeg terena i želja mladih igrača da se predstave publici u što boljem svetlu. Očekuje se duel sa puno poena, jer su obema ekipama odbrane lošiji deo tima, a pogotovo Vitezovima koji imaju trenutno najviše primljenih poena na Severu (107).

– Bice ovo teška utakmica za nas, s obzirom da je protivnik fizički jaka ekipa. Ipak, mislim da i mi imamo dovoljno snage i pameti, tako da očekujem da ćemo pobediti, jer Vitezovi u svaku utakmicu ulaze s ciljem da trijumfuju. To mogu da obećam u svoje, ali i u ime cele ofanzivne linije, jer smo naporno i vredno trenirali da ispravimo greške iz meča sa Kikindom – rekao je centar Vitezova, Davor Ivezić.

Ovi timovi se nisu sastajali još od 2006. godine i polufinala tadašnje lige bez opreme. U međuvremenu, nekoliko igrača Sombora je nosilo dres Vitezova, predvođeno sadašnjim liderom Celtisa, Predragom Mandićem.

– Pred ovu utakmicu sam pred momke stavio samo jedan uslov, a to je da se bore. Maksimalno zalaganje na terenu je sve što tražim od njih. Protivnik je ponovo dosta iskusniji od nas, a predvodi ih naš dugogodišnji igrač Predrag Mandić. Izuzetno cenim i poštujem ekipu Sombora, no bez obzira na to, očekujem da napokon moji momci pokažu pravo lice, da se izdignu posle ova dva poraza i da povrate samopuzdanje. Ako to uspeju, verujem i da nam pobeda neće izmaći. Bićemo kompletniji nego što je to bio slučaj u Kikindi, pa očekujem od nekoliko povratnika, pre svih Igora Vukoja, da donesu potrebnu čvrstinu u ekipu – rekao je trener Vitezova, Željko Đajić.