SUPERLIGA: Veprovi krote „ranjene“ Zmajeve

692

Posle poraza u gradskom derbiju od Vukova, beogradski Plavi zmajevi dočekuju i drugog „večitog rivala“, zahuktale kragujevačke PBB Divlje veprove, predvođene novim kvoterbekom Santinom Simoneom.

Iako pojačani trojicom importa i nekolicinom domaćih igrača, Zmajevi su u prva četiri kola upisali samo jedan trijumf, pa su daleko od najavljivane borbe za treće mesto, mada još uvek nisu izgubili šanse za plasman u plej-of. Sa druge strane, lako bi moglo da im se desi i da ispadnu iz lige, jer trenutno imaju samo pobedu više od „davljenika“, Kraljevskih kruna i Imperatora, sa kojima se sastaju u poslednja dva kola.

Pre svega, očekujem fer borbu sa obe strane, kao što je i uvek bio slučaj u našim duelima. Veprovi slove za favorite, ali i mi imamo svoje adute i, ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice, možemo do iznenađenja. Angažovali su kvoterbeka Simonea, koji je već na prvoj utakmici pokazao da će biti veliko pojačanje, ali, uz korektno odrađene zadatke odbrane, mislim da možemo zaustaviti napad Kragujevca i samim tim motivisati naš ofanzivni tim da na krilima dobre defanzive stigne do protivničke end zone i poena – rekao je igrač Zmajeva, Valentino Stojiljković.

Ovi timovi do sada su odigrali sedam zvaničnih i jedan prijateljski susret i svih osam puta bolji su bili Kragujevčani. Uprkos tome, u taboru Veprova smatraju da će se ovaj susret razlikovati od prethodnih i nikako ne potcenjuju rivala.

Uvek je zanimljivo igrati sa Plavim zmajevima – istakao je Mihailo Novaković, reprezentativni trkač iz redova Veprova. – Ovoga puta imam osećaj da će susret biti znatno drugačiji nego što smo navikli. Zmajevi su posle odlične patrije protiv Imperatora u fazi buđenja i mislim da će njihov napad tek pokazati pun potencijal. Moram da napomenem da će se ovaj naš susret razlikovati i po tome što su se stilovi igre oba tima drastično promenili od prošlogodišnjih. Naime, navikli smo na njihovu igru trčanjem, ali sa tri importa u napadu „zmaj“ je konačno pustio krila i sada će opasnost dolaziti i sa zemlje i iz vazduha. Sa druge strane, odbrana Veprova nikada nije bila bolja. Naši defanzivni bekovi igraju sezonu života, a ne smemo zaboraviti ni na lajnmene i lajnbekere, sa kojima će kvoterbek Zmajeva imati mnogo problema. Napad Veprova je pretrpeo dosta izmena, pa se igra od početka sezone znatno promenila i potrebno je još mnogo uigravanja. Ali, naš novi vođa napada, Santino Simone, preuzeo je igru na svoja leđa i kao izuzetnog skil kvoterbeka biće ga teško oboriti.

Ipak, Kragujevčani ne beže od uloge favorita.

Brza podloga će prijati obema ekipama, ali domaći teren je domaći teren. Duge lopte, kao i broj grešaka, lako mogu okrenuti rezultat u bilo čiju korist. Sa psihološke strane, mislim da smo u prednosti, zato što smo vezali nekoliko pobeda zaredom, za razliku od Zmajeva kojima je trebalo vremena da konačno proigraju. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem, jeste da će to biti jedna sjajna utakmica, vredna pažnje, iz koje obe ekipe mogu izaći kao pobednici. Svim igračima oba tima želim dobru i fer utakmicu, bez povreda – kaže Novaković.

Susret Belgrade Blue Dragonsa i PBB Kragujevac Wild Boarsa igra se u nedelju, od 14.30 sati, na stadionu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji.

FOTO: Jean-Francois Nicollet