Vukovima primat u Beogradu

664

SBB Vukovi Beograd – Belgrade Blue Dragons 48:6 (19:0, 22:6, 0:0, 7:0)

Stadion na Adi Ciganliji. Gledalaca: 150.

Kretanje rezultata:
6:0 Lens Krizin pas 20 jardi za Tonija Vašingtona, Milan Matović neuspešan PAT
12:0 Igor Nikolovski vraćanje fambla 50 jardi, neuspešno pretvaranje za 2
19:0 Lens Krizin trčanje 20 jardi, Milan Matović uspešan PAT
27:0 Lens Krizin pas 10 jardi za Tonija Vašingtona, Mihailo Josović pretvaranje za 2
27:6 Džeremi Mraović pas 20 jardi za Aleksa Hiberta, neuspešan PAT
34:6 Mihalio Josović trčanje 10 jardi, Milan Matović uspešan PAT
41:6 Toni Vašington vraćanje panta 70 jardi, Milan Matović uspešan PAT
48:6 Lens Krizin pas 25 jardi za Pavla Plamenca, Milan Matović uspešan PAT.

U jedinom srpskom gradskom derbiju američkog fudbala, beogradski Vukovi bili su i više nego ubedljivi protiv Blue Dragonsa, pod svetlima reflektora stadiona na Adi Ciganliji – 48:6.

Sve dileme oko pobednika „čopor sa Ade“ rešio je još u prvoj četvrtini. Američki kvoterbek Lens Krizin najpre je povezao sunarodnika Tonija Vašingtona sa end zonom, a odmah zatim vođstvo je udvostručio kornerbek Igor Nikolovski, vraćanjem fambla 50 jardi – 12:0. Do kraja prvog perioda Krizin je i sam utrčao u end zonu (19:0), a potom je sjajno predvodio svoj tim do još tri tačdauna u drugoj četvrtini.

Naime, ovaj period igre otvorio je baš kao i prethodni, tačdaun pasom ka Vašingtonu, posle čega su usledili jedini poeni Zmajeva na utakmici, pasom Džeremija Mraovića za Aleksa Hiberta – 27:6. Međutim, ubrzo su Vukovi ubili sve nade Zmajeva. U poentere se trčanjem upisao Mihailo Josović, a konačan rezultat prvog poluvremena – 41:6, trećim tačdaunom na utakmici postavio je Vašington, vraćanjem panta 70 jardi.

U nastavku susreta viđen je samo jedan tačdaun, pasom Krizina ka Pavlu Plamencu.

Vukovi su tako sačuvali oreol nepobedivosti u gradskim derbijima, ali i u novoj sezoni, pa se sa četiri pobede i dalje nalaze na deobi prvog mesta sa novosadskim GAT Dukesima. Sa druge strane, Blue Dragonsi su ostvarili samo jednu pobedu u dosadašnja četiri kola, pa im, umesto najavljivane borbe za treće mesto, sledi borba za opstanak, mada još uvek imaju teoretske šanse i da se nađu u plej-ofu.